• Αναζήτηση

Κουτσούμπας: Η Συνταγματική Αναθεώρηση δεν εξυπηρετεί τον λαό

Η ομιλία του γγ του ΚΚΕ στη Βουλή

Την αντίθεσή του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, στην Συνταγματική Αναθεώρηση που προωθεί η κυβέρνηση, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας Δ. Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση, εξυπηρετεί ουσιαστικά δύο στόχους: από τη μία πλευρά εξυπηρετεί της ανάγκες του αστικού πολιτικού συστήματος ενώ από την άλλη υπηρετεί την προεκλογική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ μέσα από ψευτοδιλήμματα.

Ο γενικός γραμματέας σημείωσε επίσης ότι οι τροποποιήσεις του ισχύοντος Συντάγματος βοηθά αποκλειστικά και μόνο στην σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος, εξασφαλίζοντας την περιβόητη πολιτική σταθερότητα και αυτό για να μην διαταραχθεί η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

«Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ γίνατε ο καλύτερος προπαγανδιστής της εμβάθυνσης του ευρωπαϊκού πνεύματος» σημείωσε στην ομιλία του ο γγ του ΚΚΕ, συνεχίζοντας: «που γίνεται ολένα και πιο αντιλαϊκή. Επιδιώκετε την πολιτική σταθερότητα, δηλαδή την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Με την πρότασή σας για την εκλογή του ΠτΔ λέτε καθαρά πως κινείται στην κατεύθυνση να μην διαταράσσεται η δική σας σταθερότητα».

Ταυτίζοντας την τον ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, ο Δ. Κουτσούμπας, έφερε ως παράδειγμα, «ότι για να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη στέγη η ΝΔ έβαλε τον ΕΝΦΙΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τον διατήρησε», «θέλετε τον δημόσιο τομέα σε ρόλο τροχονόμου» ενώ υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «απέρριψε τον πλήρη διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις». Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί – απευθυνόμενος στην κυβέρνηση – ότι «απορρίψατε να κατοχυρωθεί συνταγματικά η απλή και ανόθευτη αναλογική» ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του επισήμανε ότι το «ΚΚΕ μπορεί να λέει τις απόψεις του καθαρά στον ελληνικό λαό. Δεν χρειάζεται τίποτα ούτε από εσάς τς ΝΔ ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας, τόνισε ότι «ζητάμε στο άρθρο 27 να προστεθεί παράγραφος που να μην επιτρέπει την απόκτηση και την παραμονή πυρηνικών και χημικών όπλων στην χώρα μας. Προτείνουμε μια σειρά αλλαγές που αφορούν δημοκρατικές ελευθερίες. Οπως την κατοχύρωση του δικαιώματος της νομικής συμπαράστασης σε όλες τις διαδικασίες ή την διεύρυνση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Να προστατεύονται και να μην παραχωρούνται σε τρίτους τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιες εκτάσεις όπως οι αιγιαλοί. Προτείναμε, επίσης,  την ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 48 γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποστέλλονται οι ατομικές ελευθερίες τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για κανένα λόγο».

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk