• Αναζήτηση
 • Deutsche Welle: Θα εκποιήσει η Ιταλία τα αποθέματα χρυσού;

  Οι σκέψεις Σαλβίνι για εκποίηση του ιταλικού χρυσού, οι διαδηλώσεις κατά της ιταλικής οικονομικής πολιτικής, ο ρόλος του Κόρμπιν στο Brexit και οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στη Σερβία στις σελίδες του γερμανικού Τύπου.

  Το χρέος της Ιταλίας είναι δυσθεώρητο, όμως η Ρώμη διαθέτει αποθέματα χρυσού 2,451,8 τόνων, τα τρίτα σε μέγεθος μετά τις ΗΠΑ και την Γερμανία, σημειώνει η εφημερίδα Die Welt επιγράφοντας άρθρο «Ο Σαλβίνι προτείνει εκποίηση των αποθεμάτων χρυσού».

  Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί ότι «ο ιταλός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εκποίησης των αποθεμάτων με σκοπό τη μείωση του χρέους της χώρας. Λίγο νωρίτερα η ιταλική εφημερίδα La Stampa έγραφε ότι η Ιταλία εξετάζει την πώληση του χρυσού για να αποφύγει διορθώσεις στον τρέχοντα προϋπολογισμό καθώς και αύξηση του ΦΠΑ το 2020.»

  » Όπως σημειώνει στη συνέχεια η Die Welt παλαιότερα σχέδια της Ρώμης να εκποιήσει χρυσό για να βελτιώσει τα οικονομικά του ιταλικού δημοσίου προσέκρουσαν στην αντίσταση ευρωπαϊκών υπηρεσιών που ανησυχούσαν για την ανεξαρτησία της ΕΚΤ».

  Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της ιταλικής κυβέρνησης το περασμένο Σαββατοκύριακο: «Όσο η δημοτικότητα της Λέγκας και των Πέντε Αστεριών βρίσκονται κοντά στο 60% ο Λουίτζι ντι Μάιο και ο Ματέο Σαλβίνι αντιδρούν με ειρωνεία σε όσα συμβαίνουν γύρω τους.»

  » Όμως οι δικαιολογίες του τύπου «φταίνε οι προηγούμενοι» για την ανεργία, τη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής και τη διαφαινόμενη οικονομική ύφεση, δεν θα πείθουν σε λίγο καιρό κανέναν. Ούτε η απόδοση ευθυνών σε μετανάστες, Γάλλους και αξιωματούχους στις Βρυξέλλες θα ωφελεί πλέον, όταν οι πολίτες θα διαπιστώσουν ότι όσα τους υποσχέθηκε μεγαλόστομα η κυβέρνηση δεν θα γίνουν πράξη».

  Handelsblatt: «Ο ερασιτέχνης Κόρμπιν»

  Στη διαχείριση του Brexit ο πρόεδρος των Εργατικών αποδεικνύεται το ίδιο ερασιτέχνης όσο η Τερέζα Μέι, σημειώνει η Handelsblatt σε άρθρο με τίτλο «Ο ερασιτέχνης Κόρμπιν».

  Η οικονομική εφημερίδα παρατηρεί ότι «αντί να βγει κερδισμένος από το χάος στους κόλπους της κυβέρνησης ο Τζέρεμι Κόρπιν υποβαθμίστηκε με τους δικούς του χειρισμούς σε απλό θεατή των εξελίξεων.»

  » Απέτυχε στην επιβολή πρόωρων εκλογών, απορρίπτει ένα δεύτερο δημοψήφισμα και τα πέντε αιτήματα για το Brexit που απέστειλε στη Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχουν καμία πιθανότητα να πείσουν την πρωθυπουργό. Έτσι ο Κόρμπιν πέτυχε το αδιανόητο. Να προηγούνται σήμερα στις δημοσκοπήσεις οι Συντηρητικοί».

  FAZ: «Δεν ηρεμεί η κατάσταση στην Σερβία»

  Οι για δέκα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα κινητοποιήσεις στο Βελιγράδι κατά του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς δείχνουν πόσο διχασμένη παραμένει η σερβική κοινωνία, γράφει η FAZ σε άρθρο με τίτλο «Δεν ηρεμεί η κατάσταση στην υποψήφια προς ένταξη Σερβία».

  Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης σημειώνει ότι «Στις διαδηλώσεις έρχονται να προστεθούν οι διενέξεις με τις γειτονικές χώρες και ιδίως με το Κοσσυφοπέδιο που δεν αναγνωρίζει η Σερβία.»

  » Η διένεξη Βελιγραδίου-Πρίστινας εντάθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το Κοσσυφοπέδιο επέβαλε δασμούς μέχρι και 100% σε εισαγωγές από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, επειδή το Βελιγράδι στέκεται εμπόδιο στη συμμετοχή του Κοσσυφοπεδίου στην Interpol.»

  » Την ίδια στιγμή αποκλείεται μια συμφιλίωση Βελιγραδίου-Πρίστινας κατά το πρότυπο της συμφωνίας Αθήνας-Σκοπίων, έτσι ώστε είναι απορίας άξιον πως η Σερβία θα ενταχθεί μέσα στα επόμενα έξι κιόλας χρόνια στην ΕΕ».

  Στέφανος Γεωργακόπουλος

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk