Ένωση Αστυνομικών Πειραιά: Αποδυναμώνουν τμήματα ασφαλείας

Άρχισε από το Πέραμα η αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πειραιά

Άρχισε από το Πέραμα η αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πειραιά σε συνέχεια της διαταγής της Γ.Α.Δ.Α/Τμήμα Ένστολου Προσωπικού, σύμφωνα με την οποία ζητείται από Αστυνομικές Υπηρεσίες του Πειραιά να προτείνουν ονομαστικά αστυνομικούς, ακόμη και αν δεν το επιθυμούν, προκειμένου να αποσπαστούν προς ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΥΑΤ-ΔΙΜΕΤ).

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά καταγγέλλει ότι «ξεκίνησε η περαιτέρω αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών και συνεπώς η απεμπλοκή δυνάμεων από την πραγματική αστυνόμευση. Η προαναφερόμενη αποδυνάμωση άρχισε από την περιοχή του Δήμου Περάματος, η οποία – όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε – είναι ιδιαίτερη, με συγκεκριμένες παραβατικές συμπεριφορές (εκτός των συνηθισμένων όπως ληστείες, κλοπές κ.λπ.) και με αναφορές σε περιστατικά φασιστικής και ρατσιστικής βίας! Καλείται λοιπόν άμεσα σε συνέντευξη ένας Υπαστυνόμος από το Τμήμα Ασφαλείας Περάματος για να ενισχύσει τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΜΑΤ), χωρίς κανένας να ελέγξει την υπάρχουσα κατάσταση της εν λόγω Υπηρεσίας και να ενδιαφερθεί για τις συνέπειες της περαιτέρω αποδυνάμωσης, τόσο στην τοπική κοινωνία του Περάματος, όσο και στις συνθήκες εργασίας του αστυνομικού προσωπικού! Γνωρίζουμε σε όλους ότι το Τ.Α. Περάματος είναι ήδη μια αποδυναμωμένη Υπηρεσία, αφού η οργανική της δύναμη είναι 16 αστυνομικοί και υπάρχουσα μόλις 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή, του γραφείου ταυτοτήτων, του αξιωματικού υπηρεσίας και των λοιπών εσωτερικών υπηρεσιών».

Στη συνέχεια θέτει μια σειρά ερωτήματα όπως: «Πώς είναι δυνατόν αυτή η Υπηρεσία να περιφρουρήσει και να προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια στους κατοίκους του Δήμου Περάματος; Ποιος θα προστατέψει τους πολίτες του Περάματος από τις συμμορίες; Ποιος αποφάσισε από όλη τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής με τις δεκάδες Υπηρεσίες και χιλιάδες αστυνομικό προσωπικό να ενισχυθεί τη ΔΑΕΑ (ΜΑΤ) με αστυνομικό από το Τ.Α. Περάματος; Ποια ήταν τα κριτήρια της παραπάνω απόφασης; Υπάρχει ορατός κίνδυνος καταστρατήγησης κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας που συνεχίζουν να υπηρετούν στο εν λόγω Τ.Α.;»

Τέλος καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «να αφουγκραστεί τις αγωνίες μας για την κακή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού από την πλευρά της φυσικής ηγεσίας και να αποδεχτεί τα επιχειρήματά μας, δίνοντας τις απαραίτητες εντολές, ώστε να ανακληθεί η εν λόγω διαταγή της περαιτέρω αφαίμαξης του προσωπικού των Υπηρεσιών του Πειραιά και να υπάρξει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την ασφάλεια του πολίτη.»

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk