• Αναζήτηση

Διέρρηξαν το ΙΧ του Λ. Αυγενάκη – Αρπαξαν πολύτιμα έγγραφα από τον βουλευτή της ΝΔ

Ερευνα από την ΕΛΑΣ στην συνέχεια κλοπής της γενικής προξένου της Ακτής του Ελεφαντοστού στο Σύνταγμα.

Νέο περιστατικό διάρρηξης και κλοπής  ηλεκτρονικών συσκευών με πολύτιμα αρχεία από πολιτικό πρόσωπο ή διπλωμάτη σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής έξω από γνωστό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού.

Αγνωστοι «έσπασαν» το ΙΧ του βουλευτή Ηρακλείου Προέδρου της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες άρπαξαν μικρό ηλεκτρονικό υπολογιστή που περιείχε σημαντικά αρχεία κι ένα κινητό τηλέφωνο όπως κι άλλα έγγραφα, ορισμένα από τα οποία εμπιστευτικά.

«Το Βήμα» επικοινώνησε με τον βουλευτή της ΝΔ  που επιβεβαίωσε το συμβάν κι αναφέρθηκε σε συνεχιζόμενη έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε άλλο περιστατικό όπου με την μέθοδο της απασχόλησης δύο άγνωστοι δράστες έκλεψαν, στο Σύνταγμα, την τσάντα και το διαβατήριο 72χρονης, η οποία είναι γενική πρόξενος επί τιμή της Ακτής Ελεφαντοστού.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 72χρονης στο ΑΤ Συντάγματος, δύο δράστες, την ώρα που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, της είπαν ότι είχε σκάσει το πίσω λάστιχο του αυτοκινήτου της.

Τότε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της, οι δύο δράστες της πήραν μία τσάντα, η οποία περιείχε 50.000 ευρώ και το διαβατήριό της, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk