• Αναζήτηση
 • Χάρτης-πρόκληση από Τουρκία: Εμφανίζει δικές τους Θράκη, Κύπρο και νησιά Αιγαίου

  Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου

  Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, όχι μόνο σε επίπεδο στελεχών της κυβέρνησης αλλά και της αυτοδιοίκησης, με στόχο την ενίσχυση του εθνικιστικού αισθήματος των πολιτών, με στόχο τον αποπροσανατολισμό.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε επίπεδο δήμου είναι ένας χάρτης – πρόκληση, που εμφανίστηκε προ ημερών σε ένα πάρκο, στο Αφιόν Καραχισάρ της κεντρικής Τουρκίας, φέρει την επίσημη σφραγίδα του δήμου του Εμιρντά (Emirdağ) και τοποθετήθηκε από τον υποψήφιο δήμαρχο της περιοχής, Ουγούρ Σερντάρ Καργκίν, ο οποίος είναι στέλεχος του (Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης).

  Στην ευκρινή ταμπέλα που «βλέπει» στον δρόμο, η Τουρκία εμφανίζεται να περιλαμβάνει τη Θράκη, την Κύπρο και τα νησιά του Αιγαίου, εδάφη της Συρίας και του βορείου Ιράκ.

  Υπογραμμίζεται ότι πάρκο πήρε το όνομά του από τον Αλπαρσλάν Τουρκές, τον Τούρκο εθνικιστή πολιτικό που το 1945 δικάστηκε για ρατσιστικά και φασιστικά εγκλήματα, ενώ συμμετείχε και το 1960 ενεργά στο στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Αντνάν Μεντερές.

  Φωτογραφίες από το σημείο με το χάρτη υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Δήμου Emirdag σε θέμα για το πάρκο.

  Ο Αλπαρσλάν θεωρείτο ως ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων. Οπως μετέδωσε ο Μανόλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ τις εικόνες του χάρτη της οθωμανικής περιόδου τράβηξε Τούρκος πολίτης ο οποίος ενοχλήθηκε από το θέαμα και θέλησε να ενημερώσει την ελληνική πλευρά.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk