Ο γνωστός για την αμετροέπεια του υπουργός, που αντί να ασχολείται με τα προβλήματα που έχει αναλάβει να διαχειριστεί, εξαντλείται σε δηλώσεις μας πληροφόρησε να μην …τρελαινόμαστε επειδή υπάρχουν 39 νεκροί από τη γρίπη. Κάτι ανάλογο είχε πει μερικούς μήνες για τους 100 νεκρούς στο Μάτι.

Επειδή ο ίδιος φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται τι εκστομίζει, κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει ότι ο ρόλος του υπουργού είναι να προλαβαίνει τις καταστροφές κι όχι να παριστάνει το σχολιαστή και τον τιμητή των πάντων. Προφανώς δεν ευθύνεται για την επιδημία, έχει υποχρέωση όμως να προβλέπει και να αντιμετωπίζει τις έκτακτες καταστάσεις, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς κι όλες τις δυνατότητες που έχει στη διάθεση του.

Φαίνεται όμως για αυτή την κυβέρνηση ότι η πρόβλεψη και η υπευθυνότητα δεν περιλαμβάνονται στα καθήκοντα της. Μονίμως τρέχουν πίσω από γεγονότα και καταστάσεις και μονίμως υπάρχει η δικαιολογία ότι κάποιοι άλλοι φταίνε, ότι κάποιοι άλλοι στο παρελθόν έκαναν τα ίδια. Ήρθαν στην εξουσία επαγγελόμενοι το νέο και στην πράξη αποδεικνύονται πιο παλιοί από τους παλιούς.

Κατηγορούν μονίμως τους πάντες για τα πάντα ενώ αυτοί είναι μονίμως ανεύθυνοι ότι κι αν συμβεί. Τη μια φταίει ο δυνατός αέρας, την άλλη ο κακός μας ο καιρός, την τρίτη οι…προηγούμενοι που άφησαν καμένη γη. Άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι, οι γιατροί στα νοσοκομεία τρέχουν και δεν προλαβαίνουν, οι εντατικές υπολειτουργούν, αλλά κατά τους υπουργούς μας όλα γίνονται σωστά.

Το κύριο μέλημα τους είναι πως θα παραταθεί η εξουσία τους. Στις μεθοδεύσεις, στις ίντριγκες και στις βαρύγδουπες δηλώσεις καταναλώνουν όλη την ενέργεια τους. Όσο για τα προβλήματα του ταλαίπωρου πολίτη έχει ο θεός… Όποιος μπορεί να επιβιώσει καλώς…

Κάποτε γινόταν ο κακός χαμός για μια κατσαρίδα που βρέθηκε σε νοσοκομείο. Τώρα πεθαίνουν άνθρωποι σαν κατσαρίδες και δεν ευθύνεται κανείς για τίποτε…