• Αναζήτηση
 • Την άνοδο της Λέγκα επιβεβαιώνει η περιφερειακή εκλογή στην Ιταλία

  Σύμφωνα με τα «instant poll» που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai, o υποψήφιος της κεντροδεξιάς, Μάρκο Μαρσίλιο, κερδίζει την αναμέτρηση για την προεδρία της περιφέρειας Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία, με ποσοστό 44%.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, διαβεβαίωσε ότι η συμμαχία με την κεντροδεξιά σε τοπικό επίπεδο δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την κυβερνητική συνεργασία με το Κίνημα Πέντε Αστέρων (EPA).

  Οι κάλπες έκλεισαν στις 11 το βράδυ (ώρα Ιταλίας) της Κυριακής και η επίσημη καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης πάντως μεταδίδουν ότι σε αυτές τις τοπικές εκλογές υπερίσχυσε η κεντροδεξιά.

  Σύμφωνα με τα «instant poll», ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Τζοβάνι Λενίνι, λαμβάνει ποσοστό 32% και η Σάρα Μαρκότσι, του Κινήματος Πέντε Αστέρων, δεν ξεπερνά το 23%.

  Η συντηρητική παράταξη (Λέγκα, Φόρτσα Ιτάλια, Αδέλφια της Ιταλίας) αποφάσισε να κατέβει ενωμένη στις περιφερειακές εκλογές.

  Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, διαβεβαίωσε ότι αυτή η συμμαχία σε τοπικό επίπεδο δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την κυβερνητική συνεργασία με το Κίνημα Πέντε Αστέρων.

  Η κακή επίδοσή τους συνδέεται, σε ένα βαθμό, με την αισθητή πτώση του ποσοστού συμμετοχής που δεν ξεπέρασε, κατά τα ως τώρα στοιχεία, το 50%.

  Επιβεβαιώνεται, πάντως, η ανοδική πορεία για τη Λέγκα, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στη νίκη του κεντροδεξιού υποψήφιου στο Αμπρούτσο.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk