Επίθεση και έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έκανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από τον Βόλο η πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά, τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και για την εν γένει πολιτική που ακολούθησε ως σήμερα, λέγοντας ότι «κανένας τυχοδιώκτης δεν πρόκειται να λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη».

Η κυρία Γεννηματά αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «μια ευκαιριακή πλειοψηφία επικύρωσε την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Το αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι επιζήμιο για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας, κρατά ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού, παρέδωσε τη μακεδονική ταυτότητα και τη γλώσσα, δηλαδή αναγνώρισε μακεδονικό έθνος.

«Παρέδωσαν όλα τα όπλα… »

»Παρέδωσαν όλα τα όπλα που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε εξασφαλίσει για τη χώρα μας το 1995 με την ενδιάμεση συμφωνία. Ελεγε τότε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι θέμα ονόματος, αλλά οι Σκοπιανοί θέλουν το όνομα της Μακεδονίας προκειμένου να δημιουργήσουν ένα στημένο μακεδονικό κράτος που θα περιλαμβάνει τα Σκόπια, τη Μακεδονία και το Πιρίν.

»Ελεγε λοιπόν ότι δεν είναι ζήτημα ονόματος, αλλά ζήτημα εθνικού κινδύνου εις χρόνο μακρόν. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και κανείς στην Ελλάδα δεν θα ξεχάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε και τις ευθύνες προσωπικά του κ. Τσίπρα, όσα επιδόματα και αν τάξει, όσες ανέξοδες υποσχέσεις κι αν δώσει πανικόβλητος, οδεύοντας στον δρόμο για τις εκλογές.

»Σήμερα ενοχλήθηκε στη Βουλή γιατί του είπα ότι το στοίχημα της συγκυβέρνησης με την ακροδεξιά θα τον ακολουθεί για πάντα. Ο,τι και να κάνει δεν πρόκειται να ξεφύγει».

Η κυρία Γεννηματά συνέχισε την επίθεσή της στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «προσπάθησε και σήμερα να δημιουργήσει εντυπώσεις προοδευτισμού. Αυτό κάνει το τελευταίο διάστημα με το ρεσάλτο που επιχειρεί στην παράταξή μας. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω ότι κανένας τυχοδιώκτης δεν πρόκειται να λεηλατήσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη.

«Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών»

»Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών, διότι όλο και περισσότεροι Ελληνες αντιλαμβάνονται ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι απλά ένα θέμα νομής της εξουσίας, αλλά ότι το διακύβευμα το μεγάλο είναι αν θα υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα αλλαγής για να εξασφαλιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν θα επικρατήσει ο διχασμός και η πόλωση που οδηγούν σε νέες περιπέτειες τη χώρα διότι αυτός είναι ο δρόμος που δείχνουν στον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ., δύο συντηρητικές δυνάμεις».

Η πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά, λόγω της ψηφοφορίας στη Βουλή, έφθασε στον Βόλο τα μεσάνυχτα για να μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος, στην οποία παραβρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές στη Μαγνησία, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με την υποστήριξη του «ΚΙΝ.ΑΛ.» Απόστολος Παπαδούλης.