Η επιλογή του Βιετνάμ ως τόπου διεξαγωγής της δεύτερης συνόδου κορυφής ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας αυτό τον μήνα, δείχνει τη δυνατότητα της υπέρβασης από τη σύγκρουση και τον διαχωρισμό προς την ακμάζουσα συνεργασία δήλωσε ο Ρόμπερτ Παλαντίνο, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Παλαντίνο τόνισε ότι ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσιγκτον για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπίγκαν βρίσκεται στην Πιονγιάνγκ για την προετοιμασία της συνόδου στις 27 και 28 Φεβρουαρίου και επιδιώκει περαιτέρω πρόοδο σε δεσμεύσεις που έγιναν στην πρώτη συνάντηση μεταξύ του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, τον Ιούνιο.

Αυτές οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν την πλήρη αποπυρηνικοποίηση, τον μετασχηματισμό των σχέσεων ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας και την οικοδόμηση μόνιμου ειρηνευτικού μηχανισμού στην κορεατική χερσόνησο, είπε ο Παλαντίνο.

Παράλληλα, ο αμερικανός αξιωματούχος επανέλαβε ότι η ελάφρυνση των κυρώσεων που η Πιονγιάνγκ επιδιώκει, θα ακολουθήσει της αποπυρηνικοποίησης.