Η υπέρβαση για τα φετινά στάνταρ του Παναθηναϊκού δεν έγινε απέναντι στην πρωτοπόρο της Euroleague Φενέρμπαχτσε. Ο Παναθηναϊκός εξελίχθηκε σε σάκο του μποξ στην Κωνσταντινούπολη και υπέστη την 10η ήττα του σε 11 εκτός έδρας αγώνες με διαφορά 19 πόντων (85-66).

Μάλιστα, αυτή η διαφορά θα μπορούσε να εκτιναχθεί αν η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν κατέβαζε στροφές περίπου 7 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

Η εικόνα των πρασίνων (έχουν επίδοση 9-13 και βρίσκονται στη 12η θέση) ήταν αποκαρδιωτική και πλέον ακολουθεί το σούπερ ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο δεν θα παίξει και ο Ματ Λοτζέσκι, που υπέστη θλάση στο πόδι.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι έχοντας βάλει τους δικούς του κανόνες στο παρκέ, με καλή άμυνα και τον Βουγιούκα να είναι ουσιαστικός μέσα στη ρακέτα.

Με τον Τόμας να είναι εύστοχος προηγήθηκε με 5-11 στο 3’,αλλά στη συνέχεια η Φενέρ άρχισε να ανεβάζει στροφές στη… μηχανή της. Με αυτοματοποιημένες κινήσεις, πολύ καλή άμυνα μέσα στη ρακέτα, με πίεση πάνω στον Καλάθη από τον Ντίξον και τον Γκούντουριτς οι Τούρκοι άρχισαν να βάζουν πολύ δύσκολα στον Πιτίνο κλείνοντας την πρώτη περίοδο με 24-18.

Μάλιστα στο 11’ ο Ματ Λοτζέσκι υπέστη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού του ποδιού και τέθηκε νοκ άουτ. Ο Βουγιούκας μείωσε σε 25-24 στο 14’ και ήταν η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά στη Φενέρ.

Διότι ακλούθησε ένα εφιαλτικό διάστημα με τον Παναθηναϊκό να μην ξέρει που πατάει και που βρίσκεται, να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο και το ένα λάθος μετά το άλλο.

Ετσι με επιμέρους σκορ 23-5 έφτασε να προηγείται με 19 πόντους διαφορά (48-29) με τους Κάλινιτς, Γκούντουριτς και Ντίξον να κάνουν ο, τι θέλουν τους πράσινους. Μάλιστα η Φενέρ είχε 12/19 δίποντα, 6/13 τρίποντα και μόλις 3 λάθη, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε 8/12 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 10 λάθη.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Πιτίνο με τη Φενέρ να έχει αυτή επίθεση στα τελευταία 9’’ του ημιχρόνου πήρε ταϊμ άουτ! Ετσι ο Ομπράντοβιτς είχε την ευχέρεια να σχεδιάσει την επίθεση της ομάδας του.

Ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί, αφού μόνο ένας αφελής θα πίστευε πως αυτός ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να απειλήσει πλέον τη Φενέρμπαχτσε. Όπως κι έγινε οι Τούρκοι είχαν βρει έναν ρυθμό και σκόραραν ανενόχλητοι απέναντι σε ένα… φάντασμα που προσπαθούσε να βρει τρίτη ή τέταρτη πάσα.
Η διαφορά έφτασε στους 26 πόντους με τον Ερικ Γκριν να σκοράρει ανενόχλητος από την περιφέρεια (72-46 στο 32’), ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ομπράντοβιτς πέρασε στο παρκέ τον νεαρό Μπιμπέροβιτς και τον Σινάν Γκιουλέρ.

Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά, η οποία έμεινε κοντά στους είκοσι πόντους παρά τη γενική χαλάρωση των Τούρκων, που έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 85-66.

Από τη Φενέρ, που είχε 12/29 τρίποντα, οι Μέλι (14 (4/5τριπ), Γκριν (12π, 3/5τριπ) και Γκούντουριτς (12-, 2/2διπ, 2/3τριπ) ήταν οι καλύτεροι. Από τον Παναθηναϊκό κανένας δεν διασώθηκε…

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 48-29, 63-46, 85-66