Υπεράριθμοι παραμένουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις σε Λέσβο, Σάμο, Διαβατά και Λέρο.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, «στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των δομών φιλοξενίας προσφύγων», ανεπαίσθητη μείωση κατά τρία άτομα -σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη- σημείωσε ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν σε 30 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, καταγράφηκαν 27.774 άτομα έναντι 27.777 ατόμων την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών αυξήθηκε από 27.082 στα 27.100 άτομα.

Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Διαβατών και Λέρου έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 13.106 μερίδες φαγητού, από τις οποίες 396 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους.

Τέλος, για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.