Είναι γνωστός ο ιδιότυπος λόγος του Κ. Ζουράρι. Αυτή την φορά όμως ξεπέρασε και τον εαυτό του χαρακτηρίζοντας «ασχετίλα» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του από του βήματος της Βουλής.

Αποδίδοντάς του την φράση για «πλειοψηφίες ευκαιρίας όλα αυτά όπως φαίνεται σε τιμές ευκαιρίας», ο κ. Ζουράρις είπε για τον Κ. Μητσοτάκη: «Ο «Μαξιλάκας» ο πρόεδρος, ο αρχοδεξιός Μητσοτάκης, με την παραληρηματική σχέση με την γλώσσα, ο Μητσοτάκης σας είπε ότι είμαι βουλευτής σε τιμή ευκαιρίας. Καλέ μου Δένδια αυτό σημαίνει «τα έπιασα», χρηματίστηκα, με αυτό θα τον σέρνω στα δικαστήρια και θα έρχεται ο αρχηγός σας να εκλιπαρεί ψηφαλάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην αρθεί η ασυλία του».

Ενώ στο ίδιο πνεύμα σημείωσε: «Ούτε στο υποπόδιο των ποδών μου μπορεί να συγκριθεί το έργο το δικό μου με το έργο του ανύπαρκτου αρχηγού σας. Ούτε υποπόδιο των ποδών μου δεν είναι αυτός ο ασχετίλας»!

Αντιδρώντας ο αντιπρόεδρος Γ. Λαμπρούλης του ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά τουλάχιστον η τελευταία λέξη. Ο κ. Ζουράρις απάντησε: «Ήταν μια προσωπογραφική προσέγγιση και το ανακαλώ».

Σημείωσε δε ότι «υπήρξα γυρολόγος στις οκτώ γωνιές των ανέμων, σε τέσσερις ηπείρους» και πρόσθεσε: «Βεβαίως υπήρξα μαριονέττα καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν των ελληνικών γραπτών στοιχείων του ελληνικού πολιτισμού».