«Είμαι στο μάτι του κυκλώνα…», διαμαρτυρήθηκε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στην Βουλή και παραπονέθηκε ότι έχει ακούσει τις ημέρες αυτές τα χίλια μύρια όσα.

Και επικαλέστηκε τους χαρακτηρισμούς που έχουν εκτοξευθεί εναντίον του: «Με έχουν πει τυχοδιώκτη, ανήθικο, ενοικιαζόμενο, μαριονέτα, πρόθυμο, πολιτικό γυρολόγο». «Ποιο ήταν το έγκλημα των έξι βουλευτών που συμφωνήσαμε όταν ζητήθηκε ψήφος εμπιστοσύνης;», διερωτήθηκε και δήλωσε: «Έχω πει ότι δεν θα συνεργήσω ποτέ να πέσει αυτή η κυβέρνηση».

Ενώ δικαιολόγησε την στάση των έξι «προθύμων» που δήλωσαν ότι θα ψηφίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, λέγοντας ότι αυτό έγινε ακριβώς για να μην ευτελίζεται η Βουλή όπως έγινε στην περίπτωση του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ.

«Πού είναι το έγκλημα; Ποια είναι η εκτροπή; Ποιο είναι το πραξικόπημα;», διερωτήθηκε. Παραδέχθηκε βέβαια ότι η στάση αυτή μπορεί να δημιουργεί θέμα για το κόμμα του και τον πρόεδρό του, αλλά όπως τόνισε «δεν έχει σχέση με εκτροπή». «Πού ακούστηκε αυτό το πράγμα;».

Όσον αφορά στην στάση του και τους ΑΝΕΛ είπε ότι «έμεινα στο κόμμα μέχρι την τελευταία στιγμή ούτε καν ανεξαρτητοποιήθηκα και έχω δεχθεί απίστευτο και άδικο πόλεμο γιατί είχα μια συνεπή στάση».

Πάντως δεν αναφέρθηκε στην προαναγγελθείσα παραίτησή του από τους ΑΝΕΛ εν αναμονή και των κινήσεων του Πάνου Καμμένου ο οποίος έχει προαναγγείλει την διαγραφή του.