Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών δημοσιοποίησε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο Γιάννης Μηλιός. Σύμφωνα με την ανάρτησή του, η παραίτηση υπεβλήθη στις 31 Ιανουαρίου 2019 έχοντας ήδη ενημερώσει για την απόφασή του τα μέλη του Δ.Σ περισσότερο από έναν μήνα νωρίτερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο κ. Μηλιός δεν αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση από τη θέση στην οποία είχε τοποθετηθεί τον Νοέμβριο του 2016. Ωστόσο, ευχαριστεί τα μέλη του Δ.Σ και τους εργαζόμενους στον οργανισμό για τη συνεργασία και το έργο που επιτελέστηκε στους 26 μήνες κατά τους οποίους ο ίδιος βρισκόταν στη θέση του προέδρου. «Η συνέχεια του οργανισμού είναι δεδομένη. Το Φεστιβάλ πρέπει να πορευθεί σε στέρεες βάσεις» καταλήγει η ανάρτηση του κ. Μηλιού.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται η τοποθέτηση νέου προέδρου από την Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Το Φεστιβάλ έχει ήδη ανακοινώσει τον προγραμματισμό του για την Επίδαυρο το Καλοκαίρι του 2019 ενώ επίκειται η δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων της Αθήνας (Ηρώδειο-Πειραιώς & λοιποί χώροι).