Εγκύκλιο με την οποία αποσαφηνίζεται ότι ο χρόνος ασφάλισης από το διορισμό μέχρι την ανάκλησή του, λόγω χρήσης πλαστών δικαιολογητικών, παραμένει ισχυρός, εφόσον τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά-αποδεικτικά των προσόντων διορισμού δεν αποτελούν προαπαιτούμενα για την άσκηση επαγγέλματος ή την παροχή συγκεκριμένης εργασίας, υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στις περιπτώσεις αυτές δεν τίθεται θέμα ακύρωσης και επιστροφής των καταβληθεισών εισφορών, ενώ ο χρόνος ασφάλισης είναι ισχυρός και συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για τον υπολογισμό της σύνταξης.

Μεταξύ άλλων, η εγκύκλιος αφορά και την υπόθεση της σχολικής καθαρίστριας με το πλαστό πτυχίο.

Όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του Τάσου Πετρόπουλου η σύνταξη της καθαρίστριας από το Βόλο διασφαλίστηκε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό news 247, o κ. Πετρόπουλος τόνισε: «Σήμερα κρίνεται στον Αρειο Πάγο η τύχη της καθαρίστριας από το Βόλο. Σήμερα υπέγραψα την απόφασή μου ότι όταν ένα επάγγελμα ασκείται έστω και με έλλειψη τυπικών προσόντων αλλά το επάγγελμα δεν απαιτεί τέτοιου είδους δικαιολογητικά τότε ο χρόνος ασφάλισης που έχει πληρωθεί είναι χρόνος που προσμετράται για τη σύνταξη. Επομένως η καθαρίστρια θα πάρει τη σύνταξή της, δεν χρειάζεται ούτε πτυχίο ούτε απολυτήριο λυκείου για να κάνει τη δουλειά της. Εδώ και δυο χρόνια έχει ψηφιστεί διάταξη με βάση την οποία οι φυλακισμένοι δεν χάνουν τη σύνταξή τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική εισήγηση στον Αρειο Πάγο είναι υπέρ της ανατροπής της καταδικαστικής απόφασης για την καθαρίστρια.