Αύξηση εσόδων άνω του 10% εκτιμάται ότι θα φέρει το e-ticket στα μέσα μεταφορά της πρωτεύουσας το 2019. Η αυξητική τάση που φάνηκε στα έσοδα του ΟΑΣΑ, με το κλείσιμο των πυλών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, συνεχίζεται. Για τον Δεκέμβριο του 2018, τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 9,8% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017, ενώ για τον Ιανουάριο εκτοξεύθηκαν κατά 21%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΟΑΣΑ εκτιμάται για το σύνολο του 2018 στα 200 εκατ. ευρώ, έναντι 173,5 εκατ. το 2017. Μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί από τον ΟΑΣΑ 1,10 εκατ. προσωποποιημένες κάρτες, ενώ σε χρήση βρίσκονται ακόμη 620.000 απρόσωπες κάρτες. Αθροιστικά περισσότεροι από 1,72 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε δαπάνη ύψους 40,7 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των μετακινήσεων ανέργων, ΑμεΑ και πολυτέκνων, αν και η απαίτηση του Οργανισμού ήταν αρκετά υψηλότερη. Η είσπραξη των ποσών που οφείλονται για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής από υπουργεία όπως τα Εργασίας και Παιδείας αποτελεί στοίχημα για την κάλυψη της «τρύπας» στα έσοδα του ΟΑΣΑ.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για λαθρεπιβίβαση στα ΜΜΜ

Η εντατικοποίηση της προσπάθειας για βελτίωση των εσόδων με την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ θα είναι το «κλειδί» για το μέλλον του Ομίλου, που βρίσκεται στον έλεγχο του Υπερταμείου. Προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα, κατά την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου έγιναν σχεδόν 10.000 έλεγχοι στα μέσα σταθερής τροχιά και 4.900 σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Παράλληλα, ως προς τα νέα εκπτωτικά προϊόντα που είναι στη διάθεση του επιβατικού κοινού, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, οι 7 στους 10 χρήστες χρησιμοποιούν εκπτωτικά εισιτήρια, με τις εκπτώσεις να φτάνουν έως τα 17 λεπτά το εισιτήριο. Ακόμη, οι συναλλαγές με πιστωτική κάρτα έφτασαν στο 20%, δηλαδή 1 στα 5 ευρώ εισπράττεται μέσω πιστωτικής. Σήμερα, είναι δυνατή η χρήση πιστωτικής και στα 293 Αυτόματα Μηχανήματα, πέραν όλων των εκδοτηρίων και 500 περιπτέρων που διαθέτουν POS.