Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 6χρονης στην Κρήτη

Οσο περνάνε οι ώρες ξεκαθαρίζεται το τοπίο για τα αίτια θανάτου της 6χρονης στο Ηράκλειο, η οποία το βράδυ της Κυριακής άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

(φωτό από cretalive.gr)

Για αρκετές ώρες τα ερωτήματα παρέμεναν αναπάντητα ως προς το γιατί πέθανε το 6χρονο «αγγελούδι».

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η άτυχη Εύχαρις είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων που ήδη έχουν γίνει γνωστά έδειξαν πως ανιχνεύθηκε στους πνεύμονες σταφυλόκοκκος.

«Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι η 6χρονη είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 με τα διάφορα παθογόνα να την επιβαρύνουν. Παράλληλα, όμως, ανιχνεύθηκε και σταφυλόκοκκος στον πνεύμονα», επισήμανε, μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η αρχική κλινική της εικόνα έδειχνε πως είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα.

«Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας της 6χρονης είχε ταχεία επιβάρυνση. Σύμφωνα με αυτά που μας είπαν οι γονείς, μιάμιση μέρα ήταν άρρωστη. Αρχικά, όταν έφτασε στο νοσοκομείο η κλινική της εικόνα έδειχνε ότι μπορεί να είχε προσβληθεί με μηνιγγίτιδα. Αμέσως ξεκίνησαν οι εξετάσεις. Μία πληθώρα εξετάσεων οι οποίες βγήκαν αρνητικές. Ωστόσο, περιμένουμε ακόμα κάποιες εξετάσεις για να είμαστε σίγουροι για τα τελικά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Τασσόπουλος.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk