Την αθώωση της καθαρίστριας με το πλαστό πτυχίο, την αναίρεση με άλλα λόγια της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με την οποία καταδικάστηκε η 53χρονη, ζήτησε η εισαγγελέας στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

«Να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας και να κηρυχθεί αθώα η κατηγορούμενη για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα» εισηγήθηκε η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός.

Η 53χρονη δήλωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, με την ελπίδα η περιπέτεια της να λήξει σε αυτό το στάδιο.

Η εισαγγελέας τόνισε πάντως ότι η απατηλή συμπεριφορά συνέβη άπαξ, αλλά και ότι δεν υπάρχει ζημιά του Δημοσίου.

Η 53χρονη κατά την έξοδο της από το δικαστήριο δήλωσε:

«Ειμαι χαρούμενη, ευτυχισμένη και ευχαριστώ όλους που με υποστήριξαν. Θέλω να πάρω πίσω τη δουλειά μου. Μέσα από το Γολγοθά που πέρασα εγώ, να βοηθηθούν κι άλλοι. Δεν τους εξαπάτησα. Θεωρώ ότι οι δικαστές του Αρείου Πάγου το κατάλαβαν. Ηταν στίγμα για μένα 23 ημέρες που έμεινα στη φυλακή. Παραποίησα το απολυτήριο γιατί είχα μεγάλη ανάγκη, είχα δύο παιδιά να μεγαλώσω κι έπρεπε να τα μεγαλώσω με αξιοπρέπεια. Βέβαια όλο αυτό μου στοίχισε. Αναγνωρίζω το λάθος μου και μεγαλώνω. Ωστόσο δούλεψα αυτά τα λεφτά, δεν τα πηρα κι έφυγα».