• Αναζήτηση
 • Κατατέθηκε στη Βουλή το Πρωτόκολλο Ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

  H Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων θα μελετήσει το περιεχόμενό του την Πέμπτη, προκειμένου να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή

  Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Κύρωση του Πρωτοκόλλου στη Συνθήκη του Βορείου Ατλαντικού για την Προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» θα συζητηθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης στην αρμόδια επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ελληνικό Κοινοβούλιο.

  Η συζήτηση για την έγκριση ένταξης της γειτονικής χώρας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής, με την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής.

  Ως προς τη διαδικασία συζήτησής του στην Ολομέλεια, συμφωνήθηκε να πάρουν το λόγο οι εισηγητές και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, καθώς και ένας εισηγητής από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο αρμόδιος υπουργός καθώς και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων αν το επιθυμούν.

  Επίσης, από έναν κατάλογο 14 συνολικά ομιλητών που θα εγγραφούν, θα πάρουν το λόγο πέντε από το ΣΥΡΙΖΑ, τρεις από τη ΝΔ και ένας βουλευτής από κάθε κόμμα, ενώ θα συμπεριληφθεί και ένας ομιλητής από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

  Διαβάστε: 

  Το σχέδιο νόμου

  Την αιτιολογική έκθεση

  Την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk