• Αναζήτηση

Με νέες προτάσεις για το Brexit στις Βρυξέλλες η Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα βρεθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες προκειμένου να μεταφέρει τις νέες προτάσεις της χώρας της για το backstop

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί την Πέμπτη η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, όπου θα έχει επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου να τους μεταφέρει τις νέες προτάσεις της χώρας της αναφορικά με το backstop.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, η κυβέρνηση εξετάζει με επείγουσες διαδικασίες τις προτάσεις προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη.

Η γενικότερη ιδέα είναι να διασφαλίζεται ότι η Βρετανία δεν θα μείνει στο backstop και για αυτό θα προταθεί χρονικός περιορισμός ή η δημιουργία ενός μηχανισμού που θα επιτρέπει την μονομερή αποχώρησή της από το δίχτυ ασφαλείας.

Επίσης, αναμένεται να περιληφθεί στις προτάσεις η αντικατάσταση του backstop με εναλλακτικές τελωνειακές διευθετήσεις ώστε να αποφευχθεί το σκληρό σύνορο στην Ιρλανδία, κάτι το οποίο ήδη επεξεργάζεται η ομάδα εργασίας που συστήθηκε χθες.

Η κυρία Μέι δήλωσε στους υπουργούς της ότι η Βρετανία θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου και ότι οι αλλαγές γύρω από το backstop είναι αναγκαίες όχι μόνο εξαιτίας των αντιρρήσεων μερίδας βουλευτών των Τόρις και του DUP, αλλά και εξαιτίας των ανησυχιών που εκφράζει το κόμμα των Εργατικών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο δεν τέθηκε θέμα για παράταση του άρθρου 50.

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk