Την εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε επίθεση στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια του EURO 2004 αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομίας, Κάρλος Άνζος.

Όπως τόνισε, οι αστυνομικές αρχές της χώρας είχαν λάβει τρεις μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης την πληροφορία ότι μια ομάδα τρομοκρατών είχε εγκατασταθεί στη Μπράγκα, με σκοπό να προετοιμάσει την επίθεση.

«Δεν γνωρίζαμε αν θα ήταν στις εκδηλώσεις για την έναρξη της διοργάνωσης ή στο πρώτο παιχνίδι στο Ντραγκάο» σημείωσε ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας, δίνοντας για πρώτη φορά –έπειτα από 15 χρόνια- πληροφορίες για τα όσα συνέβησαν τότε στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου.

«Αποφασίσουμε να τους συλλάβουμε. Και καλά κάναμε. Ο κύριος ύποπτος ήταν ο Μοχάμεντ Μπουγερί, ένας σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος με ολλανδικό και μαροκινό διαβατήριο» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι καταδικάστηκε κι εκδόθηκε εκτός Πορτογαλίας.

«Έπειτα από επτά μήνες δολοφόνησε τον Ολλανδό σκηνοθέτη, Τέο φαν Γκογκ» πρόσθεσε για τον συγκεκριμένο τρομοκράτη ο Άνζος.

Υπενθυμίζεται ότι στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης, που υπήρχαν φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα, η εθνικής μας ομάδα αντιμετώπισε τους οικοδεσπότες Πορτογάλους, επικρατώντας με 2-1, ξεκινώντας την ξέφρενη πορεία της μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.