Η κυβέρνηση βλέποντας ότι παρά τις εξαγγελίες για αύξηση του κατώτατου μισθού συνεχίζεται  η δημοσκοπική κατάρρευση ετοιμάζεται να καταθέσει αρκετά νομοσχέδια το επόμενο δίμηνο σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, κάποια από τα νομοθετήματα που θα κατατεθούν είναι κοινωνικού χαρακτήρα, για παράδειγμα ο νόμος μετά το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, άλλα έχουν επενδυτικό χαρακτήρα ενώ κάποια άλλα σχετίζονται με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, όπως η κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Αυτό το τελευταίο, η κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ δηλαδή, αναμένεται να είναι το μεγάλο θέμα στην κοινοβουλευτική ατζέντα την τρέχουσα εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Κανονισμό, η συζήτηση κυρωτικών νομοσχεδίων ολοκληρώνεται σε μία συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπή και σε άλλη μία στην Ολομέλεια.

Επίσης, ένα από τα πρώτα νομοσχέδια θα είναι η κύρωση της παράτασης σύμβασης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργείου Οικονομικών. Λεπτομέρειες απομένουν και για ένα άλλο νομοθέτημα, αυτό της κύρωσης παραχώρησης περιφερειακών λιμένων, μαζί με άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ακολούθως αναμένεται να κατατεθεί το  νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με το ο οποίο θα  συστήνεται φορέας που θα αντικαταστήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το πιο σημαντικό νομοθέτημα που είναι σε εκκρεμότητα είναι αυτό του νόμου μετά το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη: θα πρέπει να έχει ψηφιστεί ως τις 28 Φεβρουαρίου, αφού τότε λήγει η παράταση της ισχύουσας ρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο νομικό πλαίσιο είναι έτοιμο στις βασικές του γραμμές.

Επίσης αναμένεται η κατάθεση νομοσχεδίου για το διαχωρισμό εμπορικής δραστηριότητας και δικτύων της ΔΕΠΑ.

Εντός του διμήνου Φεβρουαρίου-Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο για τον επαγγελματικό αθλητισμό και τον ιππόδρομο, και ένα ακόμη για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Πολιτισμού.