• Αναζήτηση
 • Τουρκία: Ο Τσίπρας προσπάθησε για την έκδοση των «8»

  Μία ημέρα πριν το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, αρθρογράφος της εφημερίδας Hurriyet υποστηρίζει ότι η τουρκική κυβέρνηση ήταν «αρκετά βέβαιη» ότι ο έλληνας πρωθυπουργός κατέβαλε προσπάθειες να εκδώσει τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι τελικά ζήτησαν και έλαβαν άσυλο στην Ελλάδα

  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan) (Α) κάνουν κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017. Ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται στην Ελλάδα για διήμερη επίσκεψη. Αύριο θα επισκεφθεί την πόλη της Κομοτηνής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

  Μία ημέρα πριν το ραντεβού του  Αλέξη Τσίπρα με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, αρθρογράφος της εφημερίδας Hurriyet υποστηρίζει ότι η τουρκική κυβέρνηση ήταν «αρκετά βέβαιη» ότι ο έλληνας πρωθυπουργός κατέβαλε προσπάθειες να εκδώσει τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι τελικά ζήτησαν και έλαβαν άσυλο στην Ελλάδα.

  Ο Ερντογάν και ο Τσίπρας, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της τουρκικής εφημερίδας, «θα μιλήσουν  για τους φυγόδικους Τούρκους στρατιωτικούς στους οποίους χορηγήθηκε άσυλο, παρότι είχαν επιχειρήσει να ανατρέψουν την κυβέρνηση μέσω πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016».  Η Τουρκία, πρόσθεσε, «ήταν αρκετά σίγουρη ότι ο Τσίπρας προσπάθησε σκληρά να αναστρέψει την κατάσταση και να τους εκδώσει. Ο Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη στη Δυτική Θράκη το 2017, θα θέσει σίγουρα τα προβλήματα της ‘’τουρκικής’’ μειονότητας, ενώ ο Τσίπρας θα απαιτήσει σίγουρα την επαναλειτουργία της Θεολογική Σχολής της Χάλκης» σχολιάζει ο αρθρογράφος Σερκάν Ντεμιρτάς.

  Το άρθρο αναφέρεται ακόμα στα «ανεπίλυτα προβλήματα» μεταξύ των δύο χωρών, σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, δηλαδή την αντιπαράθεση στο Αιγαίο και τη διένεξη για τις έρευνες που διεξάγει η Λευκωσία για υδρογονάνθρακες.

  Ο αρθρογράφος στέκεται και στην αποχώρηση του τέως υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι αυτή η εξέλιξη  δίνει  ελπίδες για «ενισχυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών» .

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk