• Αναζήτηση
 • Υψηλό έτους κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου

  Οι μειώσεις στην παραγωγή και οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Βενεζουέλας αντισταθμίζουν τις προβλέψεις για ασθενέστερη ζήτηση και επιβράδυνση της οικονομίας

  Σε υψηλό δύο μηνών κοντά στα 64 δολάρια το βαρέλι ανήλθε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, καθώς οι μειώσεις στην παραγωγή και οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Βενεζουέλας αντισταθμίζουν τις προβλέψεις για ασθενέστερη ζήτηση και επιβράδυνση της οικονομίας.

  Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του άρχισαν νέο γύρο μείωσης της παραγωγής τον Ιανουάριο.

  Αυτές οι περικοπές, όπου πρωτοστατεί η Σαουδική Αραβία, γίνονται πιο αισθητές από μη προγραμματισμένες μειώσεις στην παραγωγή, τις οποίες οι κυρώσεις στη Βενεζουέλα θα μπορούσαν να επιδεινώσουν.

  Το πετρέλαιο μπρεντ ανήλθε νωρίτερα στα 63,63 δολάριο το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Δεκεμβρίου, ενώ στις 13:45 ώρα Ελλάδας κατέγραψε άνοδο 23 σεντς στα 62,98 δολάρια.

  Το αμερικανικό αργό ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις αρχές του 2019 στα 55,75 δολάρια, για να διαμορφωθεί στη συνέχεια στα 55,31 δολάρια με άνοδο 5 σεντς.

  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk