Δύο εβδομάδες μετά την είδηση της εξαφάνισης του μικρού αεροσκάφους που μετέφερε τον αργεντίνο ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα από τη Νάντη στο Κάρντιφ, οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Μετά τη συγκέντρωση χρημάτων –πάνω από 300.000 ευρώ- από συναδέλφους του Σάλα και φιλάθλους, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στο βυθό της Μάγχης και ειδικότερα στην περιοχή που εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα του μικρού αεροσκάφους.

Όπως τόνισε ο αμερικανός πεζοναύτης που θα ηγηθεί της υποβρύχιας επιχείρησης, κατά πιθανότητα το αεροσκάφος έχει καταστραφεί τελείως και επομένως η επιχείρηση θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση κομματιών του αεροσκάφους, καθώς και των «μαύρων κουτιών», ώστε να πάρει και η οικογένεια του Σάλα, αλλά και του πιλότου, Ντέιβιν Ίμποτσον, τις απαντήσεις για τον χαμό των ανθρώπων τους.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος πετούσε με άλλον πιλότο από αυτόν που είχε προγραμματιστεί, με τον έμπειρο Ντέιβιντ Χέντερσον να δίνει χρήματα στον 59χρονο μηχανολόγο, Ντέιβιντ Ίμποτσον, για να πετάξει στη θέση του.