Ολοένα και περισσότεροι είναι οι φάκελοι που αποστέλλουν οι μυστικές υπηρεσίες στις δικαστικές αρχές με χιλιάδες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις κρατικών λειτουργών, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., επιχειρηματιών, ιδιωτών κ.λπ., μετά την κυβερνητική εντολή να μετατραπεί η ΕΥΠ σε ρόλο μυστικού ερευνητή υποθέσεων διαφθοράς.

Πρόκειται για μια επιλογή που προκαλεί σειρά αντιδράσεων αφού, όπως δηλώνουν άλλοι κρατικοί λειτουργοί, είναι η πρώτη φορά που οι μυστικές υπηρεσίες αναλαμβάνουν τέτοιον αυτόνομο ρόλο ερευνητή κρατικών υποθέσεων. Μέχρι τώρα ενημέρωναν την ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό, τον ΣΔΟΕ και άλλες υπηρεσίες για ορισμένες πληροφορίες που διέθεταν ώστε εκείνες να προχωρήσουν τις σχετικές έρευνες και να ακολουθηθούν οι τυπικές διαδικασίες.

Τώρα φαίνεται να μην γνωστοποιούν τίποτε στην Αστυνομία ή άλλες υπηρεσίες λόγω καχυποψίας, προσπάθειας στεγανοποίησης της έρευνας αλλά και του ανεξάρτητου διαύλου που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των τελευταίων ορόφων του κτιρίου της Κατεχάκη, που είναι η έδρα της ΕΥΠ, και του Μεγάρου Μαξίμου.

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

– Πώς και γιατί ξεκίνησαν οι αυτόνομες έρευνες της ΕΥΠ;

– Τι ανέφερε μετά από έρευνα η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών;

– Ποια «τακτική» εφαρμόζουν ορισμένα στελέχη της ΕΥΠ;

– Ποια στοιχεία είχε η ΕΥΠ για την πρόωρη αποφυλάκιση Φλώρου;