Καταδίκασε την επίθεση στην ιταλική πρεσβεία το υπουργείο Εξωτερικών

«Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας»

Άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κτίριο της Πρεσβείας της Ιταλίας από την αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ είχε επικοινωνία με τον ιταλό πρέσβη, Εφίζιο Λουίτζι Μάρρας, στον οποίο αφενός εξέφρασε την συμπαράσταση της χώρας μας και αφετέρου τον ενημέρωσε για τις προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές.

Τον διαβεβαίωσε επίσης ότι οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού, προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε απερίφραστα την καταδίκη του για την επίθεση τονίζοντας ότι «ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας».

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk