Κοστέλο: Απογοητευτική η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα

Ο κ. Κοστέλο ανέφερε ότι «οι βασικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης λείπουν ώστε να γίνει μια σωστή αξιολόγηση», συμπληρώνοντας την έλλειψη του νομοθετικού πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη

Απογοητευτική χαρακτηρίζει ο Ντέκλαν Κοστέλο την αποστολή των θεσμών στην Ελλάδα, καθώς «δεν σημειώθηκε πρόοδος σε βασικά τραπεζικά ζητήματα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», οι δηλώσεις του κ. Κοστέλο αποτελούν απόηχο του Euroworking Group της περασμένης Πέμπτης, όπου o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης βρέθηκε αντιμέτωπος με ατμόσφαιρα που παρέπεμπε σε εποχή μνημονίου.

Όσον αφορά στην κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Κοστέλο αναφέρει ότι «οι βασικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης λείπουν ώστε να γίνει μια σωστή αξιολόγηση». Παράλληλα, ο ευρωπαίος αξιωματούχος συμπλήρωσε πως η έλλειψη του νομοθετικού πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη -όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας- «έχει σημαντικές συνέπειες στην κουλτούρα πληρωμών των Ελλήνων».

Το θέμα των τραπεζών και των κόκκινων δανείων ήταν ένα από τα σημεία τριβής. Το θέμα που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ενόχληση της Κομισιόν ήταν η μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού που αποφάσισε μονομερώς η ελληνική κυβέρνηση. «Ούτε οι Έλληνες εμπειρογνώμονες δεν είχαν προτείνει τόσο μεγάλη αύξηση ύψους 11%», αναφέρει ο κ. Κοστέλο.

Όμως και στο μέτωπο των 16 προαπαιτούμενων που απαιτούνται για να γίνει η εκταμίευση των 750 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα, τα πράγματα δεν είναι θετικά. Όπως αναφέρει ο κ. Κοστέλο η πρόοδος «δεν είναι καλή», καθώς «πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα». Στα «πολλά» συμπεριλαμβάνεται ως γνωστόν και η σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, που σύμφωνα με την Κομισιόν «η Εγνατία βρίσκεται εκτός στόχων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk