Το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο της ΕΡΤ εγκαινίασε ο Ν. Παππάς

«Είναι η στιγμή που τελειώνουμε με τη δεύτερη σημαντικότερη συνέπεια του «μαύρου», που έπεσε το 2013», σημείωσε ο υπουργός.

Το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο της ΕΡΤ εγκαινίασαν σήμερα 1η Φεβρουαρίου ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος.

Αφού πάτησε το κουμπί ενεργοποιώντας το δίκτυο ο κ. Παππάς είπε ότι «είναι η στιγμή που τελειώνουμε με τη δεύτερη σημαντικότερη συνέπεια του «μαύρου», το οποίο έπεσε το 2013». Ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τη διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΤ που κατάφεραν όπως είπε, «και εσωτερικές αγκυλώσεις και εξωτερικές πιέσεις να υπερβούν» και «μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, να αναπτύξουν το αυτόνομο ψηφιακό δίκτυο της ΕΡΤ».

Μιλώντας για τη μείωση του κόστους από τη μετάβαση σε αυτόνομους πομπούς, σημείωσε ότι πρόκειται για «πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ το οποίο είναι περίπου το ίδιο με αυτό που χρέωνε ο ιδιώτης πάροχος (DIGEA) στην ΕΡΤ για να διανέμει το σήμα της …. άρα μιλάμε για μια επένδυση η οποία βγάζει τα λεφτά της από την πρώτη χρονιά της χρήσης», υπογράμμισε.

Για το κόστος της περιόδου του «μαύρου» στην ΕΡΤ, ο υπουργός είπε ότι «αυτά δεν θα μείνουν στο σκοτάδι». «Ήδη είμαστε στη διαδικασία προετοιμασίας και συγκρότησης της Επιτροπής η οποία θα αποτιμήσει το τι κόστισε στο δημόσιο το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ, διότι η ΕΡΤ τη στιγμή που έκλεισε είχε κάποιες συμβάσεις οι οποίες δεν εκτελέστηκαν και δημιουργήθηκαν υποχρεώσεις. Θα δούμε τι έγινε και με τον εξοπλισμό και με όλη της την περιουσία. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι αυτά θα μείνουν πίσω από την κουρτίνα. Θα τα μάθει και ο κόσμος και θα πράξουμε και εμείς τα δέοντα» τόνισε.

Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk