• Αναζήτηση

Επιστολή Σι Τζινπίνγκ στον Ντόναλντ Τραμπ για το εμπόριο

Ο κινέζος πρόεδρος αναφέρει ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας βρίσκονται σε φάση «ορόσημο»

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον αντιπρόεδρο της Κίνας Λίου Χε (δεξιά) στο Οβάλ Γραφείο (Reuters).

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ χαιρέτισε την Πέμπτη τη «θαυμάσια επιστολή» που έλαβε από τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, σημειώνοντας παράλληλα την «τεράστια πρόοδο» στις συνομιλίες των δύο χωρών που προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για να τερματίσουν τον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο.

Στην επιστολή αυτή – που ανέγνωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου – ο κινέζος πρόεδρος αναφέρει ότι οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας βρίσκονται σε φάση «ορόσημο» και «ελπίζει ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να εργάζονται με αμοιβαίο σεβασμό».

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αμερικανοί διαπραγματευτές θα επισκεφθούν την Κίνα στις αρχές Φεβρουαρίου και επισήμανε ότι δεν έχει υπάρξει συζήτηση για πιθανή επέκταση της εκεχειρίας, η οποία λήγει την 1η Μαρτίου, στον εμπορικό πόλεμο.

Δείτε επίσης
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk