Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι είχε «πολύ παραγωγική συνάντηση» την Τετάρτη με στελέχη της διοίκησης της εταιρείας Citgo της Βενεζουέλας, δύο ημέρες μετά την επιβολή σαρωτικών αμερικανικών κυρώσεων στη μητρική της εταιρεία, τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου PdVSA.

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εργάζονται για να εξασφαλίσουν ότι τα οικονομικά οφέλη (από την αξιοποίηση) των πόρων της Βενεζουέλας δεν θα λεηλατούνται από τον Μαδούρο και τα τσιράκια του. (Εγινε μια) πολύ παραγωγική συνάντηση το απόγευμα με στελέχη της διοίκησης της Citgo», ανέφερε ο Μπόλτον.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε τη Δευτέρα σειρά κυρώσεων στην PdVSA, κλιμακώνοντας την προσπάθειά της να πιέσει τον πρόεδρο Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία.

Ο Μαδούρο από την πλευρά του κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να αποσπάσει παράνομα τη Citgo από τον έλεγχο του Καράκας.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Μπόλτον προειδοποίησε να μην γίνονται αγοραπωλησίες χρυσού, πετρελαίου ή άλλων αγαθών που έχουν «κλαπεί» από τον λαό της Βενεζουέλας, εννοώντας οποιαδήποτε συναλλαγή με την κυβέρνηση Μαδούρο.