«Φτηνιάρικα» κόλπα χαρακτήρισε ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός την δημοσιοποίηση ηχητικών ντοκουμέντων στα οποία ακούγεται ο ίδιος και ο Γιώργος Αμυράς να διαβεβαιώνουν ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ Ψαριανός τόνισε πως είχε δηλώσει εξαρχής ευθέως ότι ο μόνος δρόμος για το Ποτάμι ήταν να στηρίξει μία φιλελεύθερη και Φιλοευρωπαϊκή κυβερνητική λύση. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν σε στενή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι ήδη πριν από 9 μήνες ο Ζάεφ είχε πει πως δεν χρειάζεται η ψήφος των ΑΝΕΛ, γιατί τη Συμφωνία των Πρεσπών θα την ψηφίσει το Ποτάμι.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι όταν ο ίδιος είχε προτείνει στην παράταξη να επιλέξουν την αποχή, ο κ Θεοδωράκης του απάντησε πως έχει δεσμευθεί ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποιήθηκε χθες, ο Γιώργος Αμυράς ακούγεται να λέει: «Όποιος θεωρεί στο μυαλό του και λέει μέσα -γιατί και εγώ έχω προσβληθεί πάρα πολύ- από την… με συγχωρείτε που θα το πω… από την βλακεία όσων πιστεύουν στο μυαλό τους ότι ο Αμυράς και ο Ψαριανός θα φύγουν για να διαλύσουν το Ποτάμι. Όποιος το λέει ή όποιος το πιστεύει σας το λέω ξεκάθαρα ότι είναι ένας γελοίος και μισός».

Το ηχογραφημένο απόσπασμα δημοσιοποίησε στο twitter η Φωτεινή Λεομπίλα, με το σχόλιο: «Αν μιλάμε για συνέπεια λόγων κ έργων κ αξιοπιστία, δείτε το! Από το Π.Σ του Ποταμιού, 4 μόλις ημέρες πριν».

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση αντίστοιχου ντοκουμέντου για τον Γρηγόρη Ψαριανό.

Το ηχογραφημένο απόσπασμα που δημοσιοποίησε η Φωτεινή Λεομπίλα προέρχεται από την τελευταία τοποθέτηση του βουλευτή στο Πολιτικό Συμβούλιο, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου αποφασίστηκε οι βουλευτές του Ποταμιού να ψηφίσουν κατά συνείδηση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν στη συνέχεια οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός.

«Δεν θέλω να εκβιάσω κανέναν. Ούτε πουθενά είπε την μαλ@@α που λέει ο Σκάι από το μεσημέρι ότι είπε ο Ψαριανός ότι αν ψηφίσει το Ποτάμι την Συμφωνία εγώ αποχωρώ από το Ποτάμι. Δηλαδή ότι είμαι ο 5ος και εκβιάζω ας πούμε τον καραγκιόζη ότι αν ψηφίσεις, θα σου διαλύσω το κόμμα. Αυτά δεν υπάρχουν, δεν κάνω τέτοια».

«Πόλεμος» με την ΝΔ

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλοντας να αποδείξει ότι υπάρχει σχέδιο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσουν το Ποτάμι- κατονομάζει μάλιστα τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Κωστή Χατζηδάκη ως ηθικούς αυτουργούς της αποχώρησης των Αμυρά και Ψαριανού, και προαναγγέλλει ότι θα δημοσιοποιηθούν και άλλα ηχογραφημένα ντοκουμέντα.