Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα των οκτώ στρατιωτικών που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα, τους οποίους ο τούρκος πρόεδρος χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» και «πραξικοπηματίες», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Τουρκία.

Στο Ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ υπό την προεδρία Ερντογάν, ο τούρκος πρόεδρος στέλνει μήνυμα στις χώρες όπου έχουν βρει καταφύγιο «μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων», υπονοώντας και την Ελλάδα για το θέμα των οκτώ τούρκων στρατιωτικών.

«Τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο ορισμένες χώρες να μην εκδίδουν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν διαφύγει σε αυτές. Το αίτημα για την έκδοσή τους βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τις υπογραφείσες συμφωνίες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα στην τελευταία παράγραφο του Ανακοινωθέντος προειδοποιεί ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε σχέση με τα δικαιώματα της από τις Διεθνείς Συνθήκες στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της.