Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη στη λίμνη Τριχωνίδα. Χθες κατέθεσαν στην ανακρίτρια η μικρή κόρη και ο αδερφός της άτυχης μητέρας. «Βρείτε τους δολοφόνους της μητέρας μου» είπε το κορίτσι στην δικαστική λειτουργό.

Ο νέος κύκλος των καταθέσεων ξεκίνησε στις 11 το πρωί με την κατάθεση του αδερφού της Ειρήνης Λαγούδη, Γιώργου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του STAR, ρωτήθηκε αν το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικό και αν η Ειρήνη είχε δανείσει χρήματα στον πρώην σύντροφό της. Δυο ώρες ο Γιώργος Λαγούδης έδωσε όλα τα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

«Τις επόμενες ημέρες μπαίνει το νερό στο αυλάκι και πολύ σύντομα αναμένεται να αποσταλεί  κλήση σε κατηγορούμενο για όλα τα αδικήματα» δήλωσε ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής.

Μία ώρα και ένα τέταρτο κράτησε η κατάθεση της μικρής κόρης της Ειρήνης Λαγούδη στην ανακρίτρια Ρόδου. Είναι το κορίτσι που βλέπετε να συζητά με τους νομικούς συμβούλους της οικογένειας και τον θείο της, λίγο πριν μπει στο ανακριτικό γραφείο.

Οι ερωτήσεις στο κορίτσι αφορούσαν στην ψυχολογία της μητέρας της τις τελευταίες ημέρες.

«Ήταν χαρούμενη, δεν είχε λόγο να αυτοκτονήσει» είπε στην ανακρίτρια.

Τίποτα το περίεργο, ήταν πάντα όπως ήταν χαμογελαστή, δυνατή, αισιόδοξη και γεμάτη ενέργεια. Μου έλεγε άντε να τελειώσεις και εσύ το σχολείο, να πάμε στην Αθήνα. Μετά συζητούσαμε για τα φροντιστήρια μου, εδώ στο χωριό, πράγματα δηλαδή που είχαμε δρομολογήσει να κάνουμε» είχε πει το κορίτσι στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ήταν πάρα πολύ δυναμικός χαρακτήρας και αυτό το καταλαβαίνετε και εσείς. Όταν χάνει τον μπαμπά μου πριν από τέσσερα χρόνια  και κάνει έναν αγώνα  δεν θα τα παρατούσε τώρα, που το ξεπεράσαμε όλοι. Είναι δηλαδή αστείο. Ήταν πραγματικά ένας άδικος θάνατος,  δεν άξιζε σε αυτή τη γυναίκα».

Ο πρώην σύντροφος της Ειρήνης Λαγούδη θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στον ανακριτή. Επιμένει ότι δεν έχει σχέση με τον θάνατό της. Ακόμα δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα συλλήψεων, καθώς η ανακρίτρια θα πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο καταθέσεων για να καταλήξει ποιος ή ποιοι δολοφόνησαν την άτυχη μητέρα.