Συνάντηση δικαστικών λειτουργών από τέσσερις χώρες – Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Κύπρο – με την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα και τον επίκουρο Γιώργο Ευαγγέλου, πραγματοποιήθηκε προ ημερών στη Χάγη, με στόχο την ανταλλαγή στοιχείων ως προς τις διερευνώμενες υποθέσεις του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Δεδομένου ότι οι ανακριτές έχουν υποβάλει αιτήματα για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού, η συνάντηση θεωρήθηκε κομβική για την επίσπευση των συνήθως χρονοβόρων διαδικασιών αλλά και την κοινοποίηση πληροφοριών σε υποθέσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως συγκοινωνούντα δοχεία στην έρευνα.  

Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες, η ποινική διερεύνηση της προμήθειας των φρεγατών τύπου «S» από τις ελληνικές ανακριτικές αρχές, έχει προκαλέσει έρευνα της Δικαιοσύνης και σε άλλη χώρα, πλην όμως για άλλο, αλλοδαπό, πρόσωπο.

Η υπόθεση με τις φρεγάτες – στο πλαίσιο της οποίας έχει προφυλακισθεί το ζεύγος Παπαντωνίου, από τον περασμένο Οκτώβριο – έρχεται πάντως στην επικαιρότητα και για ακόμη έναν λόγο: η Σταυρούλα Κουράκου κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης στους ανακριτές, το οποίο εκκρεμεί καθώς αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου, όσο και η Σταυρούλα Κουράκου έχουν επανειλημμένως και επιμόνως αρνηθεί την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που τους αποδίδει το κατηγορητήριο.