• Αναζήτηση
 • Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως : Κερνάω καφέ όσους νέους έρθουν στη λειτουργία

  Με έναν πρωτότυπο τρόπο ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Ανθιμος, με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, καλεί τους μαθητές να εκκλησιαστούν, δίνοντάς τους ως κίνητρο δωρεάν καφέ στις καφετέριες της πόλης.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  (φωτό Eurokinissi)

  Με βίντεο το οποίο δημοσίευσε στο Διαδίκτυο, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κάλεσε «παλικάρια και κοπελιές, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Αλεξανδρούπολης», να πάνε στους ιερούς ναούς και να εκκλησιαστούν.

  «Η Εκκλησία μας γιορτάζει τους Τρεις Ιεράρχες. Λοιπόν ακούστε με: Σηκωθείτε αύριο (σήμερα) πρωί πρωί, πιο πρωί από ό,τι συνήθως. Ελάτε στην Εκκλησία να λειτουργηθείτε, για να σας φωτίσει ο Θεός, να ανοίξει δρόμους στη ζωή σας και για να μην κόψετε εσείς αυτή την παράδοση που είναι τόσο βαθιά και κρατάει 200 χρόνια», αναφέρει.

  O μητροπολίτης Ανθιμος ενημερώνει τα παιδιά πως στο τέλος της λειτουργίας θα τους δοθούν κάρτες, τις οποίες θα μπορούν να δώσουν στις καφετέριες που θα πάνε, για να μην χρειαστεί να πληρώσουν τον καφέ τους:

  «Οσοι είστε μέσα (στους ναούς), θα σας δώσουν οι ιερείς και ειδική κάρτα δική μου, να πάτε σε όποια καφετέρια της πόλης θέλετε και να πιείτε τον καφέ σας δωρεάν, χωρίς να πληρώσετε. Οι καταστηματάρχες γνωρίζουν. Θα τις φέρουν σε μένα και θα τις πληρώσω εγώ. Ετσι, ένα κέρασμα, στην υγειά σας!».

  «Αυτό το story θα είναι το καλύτερο στο Instagram! Ενας καφές κερασμένος για σας, για την αυριανή γιορτή σας», υπογραμμίζει ο μητροπολίτης.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk