Με σηκωμένα μανίκια εργάζονται οι ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση των χρεών της εταιρείας ELFE, του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προς τη ΔΕΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν οι διάφοροι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ενώ τελευταίοι θα λάβουν την κλήση ως γνωστόν οι κατηγορούμενοι.

Ωστόσο η είδηση για την κατεπείγουσα προκαταρκτική που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών και οι πρόσφατες ποινικές διώξεις έχουν με τη σειρά τους δημιουργήσει κινητικότητα σε κυβερνητικούς κύκλους και αυτό διότι επανέρχονται στο προσκήνιο οι καταγγελίες του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ Θόδωρου Κιτσάκου, ο οποίος με κάθε ευκαιρία καρφώνει τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη για την καρατόμησή του, μόλις αυτός εισηγήθηκε μέτρα κατά του Λαυρεντιάδη, όπως υποστήριξε και στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο κ. Κιτσάκος αναφέρεται επίσης στον διάδοχό του στη ΔΕΠΑ Δημήτρη Τζώρτζη αφήνοντας αιχμές για ολιγωρία στη λήψη μέτρων, όπως η υπαγωγή της υπερχρεωμένης ΕLFE του Λαυρεντιάδη σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης.

Και θα έχει ενδιαφέρον να αποκαλυφθεί και ο ρόλος του Μανώλη Πετσίτη, στενού φίλου του Νίκου Παππά που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου και στη ΔΕΠΑ.

Η διοίκηση Τζώρτζη-Δότση παραπέμπει για το θέμα της αναγκαστικής διαχείρισης στο υπουργείο Ενέργειας και στους μετόχους της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια και ΤΑΙΠΕΔ.

Απ’ την πλευρά των μετόχων και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ δηλώνεται άγνοια για τον χειρισμό του θέματος, με την υποσημείωση ότι «η διοίκηση είναι εκεί για να διοικεί. Και οι μέτοχοι για να ελέγχουν».