Την υπόσχεση του Σταύρου Θεοδωράκη να αποκαλύψει «ποιος σκότωσε το Ποτάμι» ακολουθεί η δημοσιοποίηση ηχητικών ντοκουμέντων εις βάρος των Γρηγόρη Ψαριανού και Γιώργου Αμυρά, στα οποία ακούγονται να διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το κόμμα. Με την κίνηση αυτή το Ποτάμι φαίνεται ότι ρίχνει το γάντι στη ΝΔ, καθώς και στους δύο βουλευτές.

Στο νέο ηχητικό, ο Γιώργος Αμυράς ακούγεται να λέει: «Όποιος θεωρεί στο μυαλό του και λέει μέσα -γιατί και εγώ έχω προσβληθεί πάρα πολύ- από την… με συγχωρείτε που θα το πω… από την βλακεία όσων πιστεύουν στο μυαλό τους ότι ο Αμυράς και ο Ψαριανός θα φύγουν για να διαλύσουν το Ποτάμι. Όποιος το λέει ή όποιος το πιστεύει σας το λέω ξεκάθαρα ότι είναι ένας γελοίος και μισός».

Το ηχογραφημένο απόσπασμα δημοσιοποίησε στο twitter η Φωτεινή Λεομπίλα, με το σχόλιο: «Αν μιλάμε για συνέπεια λόγων κ έργων κ αξιοπιστία, δείτε το! Από το Π.Σ του Ποταμιού, 4 μόλις ημέρες πριν».

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση αντίστοιχου ντοκουμέντου για τον Γρηγόρη Ψαριανό.

Το ηχογραφημένο απόσπασμα που δημοσιοποίησε η Φωτεινή Λεομπίλα προέρχεται από την τελευταία τοποθέτηση του βουλευτή στο Πολιτικό Συμβούλιο, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου αποφασίστηκε οι βουλευτές του Ποταμιού να ψηφίσουν κατά συνείδηση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν στη συνέχεια οι Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός.

«Δεν θέλω να εκβιάσω κανέναν. Ούτε πουθενά είπε την μαλ@@α που λέει ο Σκάι από το μεσημέρι ότι είπε ο Ψαριανός ότι αν ψηφίσει το Ποτάμι την Συμφωνία εγώ αποχωρώ από το Ποτάμι. Δηλαδή ότι είμαι ο 5ος και εκβιάζω ας πούμε τον καραγκιόζη ότι αν ψηφίσεις, θα σου διαλύσω το κόμμα. Αυτά δεν υπάρχουν, δεν κάνω τέτοια.»

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή ο οποίος μιλώντας χθες το βράδυ στο Action 24 χαρακτήρισε απαράδεκτη την ενέργεια της κ. Λεομπίλα, και υποστήριξε ότι δεν έφυγε από το Ποτάμι, αλλά κατέστη ανεξάρτητος ούτως η άλλως, αφού η προηγηθείσα αποχώρηση του Γιώργου Αμυρά, είχε διαλύσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

«Πόλεμος» με την ΝΔ

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλοντας να αποδείξει ότι υπάρχει σχέδιο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσουν το Ποτάμι- κατονομάζει μάλιστα τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Κωστή Χατζηδάκη ως ηθικούς αυτουργούς της αποχώρησης των Αμυρά και Ψαριανού, και προαναγγέλλει ότι θα δημοσιοποιηθούν και άλλα ηχογραφημένα ντοκουμέντα.