H ιστορία με τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) να ξέρετε πως δεν πρόκειται να τελειώσει καλά. «Ο Καμμένος είναι εκδικητικός τύπος κι από την άλλη φοβάται για την επόμενη μέρα του». Αυτό λένε στους διαδρόμους της Βουλής όσοι βλέπουν ότι ο πρώην υπουργός Αμυνας παίζει με την κυβέρνηση το μαρτύριο της σταγόνας. Η αποκάλυψή του ότι του προτάθηκε η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντήθηκε από το Μαξίμου και πλήγωσε τη δήθεν κεντροαριστερή ευαισθησία του Αλέξη Τσίπρα. Από την άλλη, ο Καμμένος συνεχίζει τα υπονοούμενά του κατά του Ν. Κοτζιά παρά το γεγονός ότι ο δεύτερος τον χαρακτηρίζει άθλιο συκοφάντη και θα τον σύρει στα δικαστήρια.

nnn

«Συγγενικές λέξεις του πράττω είναι και τα: Πρακτορεύω, Πραξικόπημα, Δυσπραγία κ.ά. Για τους φίλους της γραμματικής πάντα» έγραψε ο Καμμένος προκαλώντας την οργή του πρώην ΥΠΕΞ. Και για να μην εφησυχάζουν στο Μαξίμου ο πρώην κυβερνητικός εταίρος, που διαλαλεί ότι ξέρει πρόσωπα και πράγματα στο στράτευμα, δεν άφησε ασχολίαστες και τις κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις: «Δυστυχώς μετά από 4 χρόνια δίκαιων κρίσεων στο στράτευμα επανήλθαν οι κρίσεις με πολιτικά εκδικητικά κριτήρια. Αξιοι ηγέτες όπως οι Αντιναύαρχοι Παυλόπουλος και Διακόπουλος και οι Αντιστράτηγοι Μανωλάκος και Μπίκος καρατομούνται από γιάφκα Αντωνετσή-Σύριζα. Κρίμα ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ». Υπάρχει άραγε γιάφκα ΣΥΡΙΖΑ στο στράτευμα; Εκείνο που μένει αναπάντητο είναι γιατί μετά από τόσες καταγγελίες περί χρηματισμού, περί προδοτών, περί Σόρος, περί σκανδάλου με τις βίζες, περί συκοφαντών και ψευτών και τώρα τελευταίως (ίσως και η πιο σοβαρή καταγγελία) περί γιάφκας στο στράτευμα δεν ιδρώνει κανενός το αφτί.

Οι τολμηροί Συριζαίοι της Βόρειας Ελλάδας

Δύσκολα είναι τα πράγματα στη Βόρεια Ελλάδα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μου λένε οι άνθρωποί μου στη Θεσσαλονίκη. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να «χωνευτεί» στους περισσότερους νομούς και γι’ αυτό το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα. Κάποιες έρευνες μάλιστα σε «σκληροπυρηνικές» πόλεις όπως η Κοζάνη και η Φλώρινα δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μονοψήφια ποσοστά, γεγονός που έχει τρομάξει την Κουμουνδούρου. Για τον λόγο αυτόν δόθηκε εντολή σε στελέχη του κόμματος να σπεύσουν στη Βόρεια Ελλάδα για να ρίξουν τους τόνους και να προσπαθήσουν να πείσουν ότι η Συμφωνία είναι επωφελής. Τώρα τι είδους θερμές υποδοχές θα συναντήσουν στις πλατείες και στα καφενεία είναι ένα άλλο θέμα. Ο Πάνος Σκουρλέτης πάντως θα βρεθεί Παρασκευή και Σάββατο στη Δυτική Μακεδονία.

Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα
της Αριστεράς

Δείτε τι αλίευσα: Οι επίσημες αναφορές της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International) δημοσιοποίησαν στοιχεία που δείχνουν πως η Ελλάδα το 2018 έχασε οκτώ ολόκληρες θέσεις στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (CPI – Corruption Perception Index), υποχωρώντας στην 67η θέση σε σύνολο 180 κρατών, όταν το 2017 ήταν στην 59η θέση σε σύνολο 180 κρατών. Γιατί τις έχασε; Ο ίδιος ο οργανισμός αναφέρει πως παρά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, η πρόοδος στην καταπολέμηση της διαφθοράς έχει σταματήσει και το βάρος της γραφειοκρατίας κρατά καθηλωμένη τη χώρα. Αλλά δεν σταματά εκεί. Κάνει ρητή αναφορά στην υπόθεση Novartis. «Το 2018, μια σειρά σκανδάλων υπονόμευσε τις προσπάθειες κατά της διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης που αφορούσε ακατάλληλες προμήθειες φαρμάκων από την ελληνική κυβέρνηση, όπου πρώην υπουργοί και πρωθυπουργοί κατηγορήθηκαν για παρατυπίες» αναφέρει η έκθεση.

Ο Τσίπρας
και οι Βενιζέλοι

Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν οργιάσει οι φήμες (που προέρχονται αποκλειστικά από τα συριζαίικα τρολ) ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι (στο πλαίσιο της δημιουργίας… «προοδευτικού μετώπου»), στην επέτειο της 16ης Μαρτίου, επικοινώνησα με την οργανωτική επιτροπή. Μου είπαν ότι κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η πρεσβευτής της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ και ότι έχουν κληθεί όλα τα κόμματα να στείλουν εκπροσώπους. Το Μέγαρο Μαξίμου έως αυτή την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν εξεδήλωσε κανένα ενδιαφέρον, αλλά όπως έμαθα, αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί, με δεδομένη την πρόθεση του κ. Τσίπρα να «προσεγγίσει» την Κεντροαριστερά. Και κάτι ακόμα. Τα ίδια τρολ άφησαν να διαρρεύσει ότι δεν αποκλείεται ο κ. Τσίπρας μετά τους τάφους των Βενιζέλων να επισκεφθεί και τον τάφο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αργουλιδέ. Ρώτησα ένα μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη εάν γνωρίζει κάτι γι’ αυτό και η απάντηση ήταν αρνητική. Αλλά σε προεκλογική περίοδο όλοι έχουν ικανό τον κ. Τσίπρα να το κάνει κι αυτό.

Οταν παίρνεις δάνειο για ένα κόμμα που εγκαταλείπεις

Η πληροφορία ήρθε εκ των έσω, δηλαδή μέσα από τα όργανα του κόμματος, εμπιστευτικώς και είναι καρατσεκαρισμένη: Αρχηγός πολιτικού κόμματος ζήτησε από τα μέλη του κόμματος (και κυρίως από τους βουλευτές) να συνεισφέρουν οικονομικά ώστε το κόμμα να ανταποκριθεί σε ορισμένα έξοδα που είχε. Στέλεχος του κόμματος παραπονέθηκε πως δεν είχε χρήματα (ζητούσαν κάπου 60.000 ευρώ) να συνεισφέρει. Ο αρχηγός όμως  βρήκε τη λύση. Συμβούλευσε το στέλεχος να ζητήσει… δάνειο από την τράπεζα, πράγμα που έγινε.  Αντί 60.000 ευρώ πήρε δάνειο 75.000. Ακόμα το συγκεκριμένο στέλεχος πληρώνει το δάνειο. Το περίεργο; Το δάνειο το πληρώνει, πλην όμως άλλαξε κόμμα!