Προς το ιστορικό χαμηλό του περασμένου Ιουλίου «βαδίζει» το δεκαετές ομόλογο. Η απόδοση του σήμερα στη δευτερογενή αγορά υποχώρησε εκ νέου στο 3,93% με 3,92%. Την χαμηλότερη απόδοση είχε επιτύχει το συγκεκριμένο ομόλογο στις 30 Ιουλίου 2018, όταν είχε υποχωρήσει στο 3,85%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 19 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα συγκέντρωσε το 10ετές ομόλογο με 6 εκατ. ευρω.

Η απόδοση του 10ετους ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,92% από 4,03% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,18%, να υποχωρήσει στο 3,74% από 3,83%.

Στη σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, αναφέρεται και το Reuters, επισημαίνοντας ότι οδεύουν προς την πέμπτη συνεχή ημέρα μείωσης, ύστερα από τη χθεσινή πετυχημένη έκδοση πενταετούς ομολόγου.

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1413 δολ. από τα 1,1433 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed που θα ακολουθήσει της συσκέψεως που ολοκληρώνεται σήμερα. Αρνητικά συνεχίζουν να επηρεάζουν το δολάριο η αβεβαιότητα για την επίτευξη προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, καθώς και ανακοινώσεις πρόδρομων δεικτών που καταδεικνύουν επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Στο ευρωπαϊκό μέτωπο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να έχει σήμερα το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος νωρίτερα είχε διαβεβαιώσει ότι η υπάρχουσα Συμφωνία και το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων, δεν είναι «ανοικτά προς διαπραγμάτευση».

Στην Ευρώπη μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο προετοιμάζονται και για το ενδεχόμενο να μην υπάρχει τελικώς συμφωνία για την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,116%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,197%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,243%, στο τρίμηνο στο -0,312% και, τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1429 δολάρια.