Την ευκαιρία να ψηφίσουν πάνω σε έως και επτά προτεινόμενες αλλαγές στη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit θα έχουν οι βρετανοί βουλευτές όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου.

Ο Μπέρκοου δήλωσε πως επέλεξε επτά τροπολογίες, περιλαμβανομένης μιας που προτάθηκε από τον συντηρητικό βουλευτή Γκρέιαμ Μπρέιντι και καλεί για την άρση του βορειοϊρλανδικού αποκαλούμενου «μηχανισμού ασφαλείας» (backstop) και την αντικατάστασή του από «εναλλακτικές ρυθμίσεις».

Ο Μπέρκοου επέλεξε επίσης μια τροπολογία που προτάθηκε από τη βουλευτή των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ, η οποία ζητεί να περάσει ο έλεγχος του Brexit από την Μέι στο κοινοβούλιο και, αν υπερψηφιστεί, μπορεί να έχει βαθιά επίδραση, δίνοντας στους βουλευτές που θέλουν να μπλοκάρουν, να καθυστερήσουν ή να επαναδιαπραγματευθούν το Brexit μια νομική οδό για να το πράξουν.

Οι ψηφοφορίες για τις τροπολογίες αυτές θα πραγματοποιηθούν μία-μία από τις 21:00 (ώρα Ελλάδας), με κάθε μία από αυτές να διαρκεί περίπου 15 λεπτά και το αποτέλεσμά της να ανακοινώνεται στο κοινοβούλιο.