Το χάος που έχει δημιουργηθεί λόγω της παρατεταμένης αποχής των εξεταστών οδήγησης που έχει σηκώσει «χειρόφρενο» στις πρακτικές δοκιμασίες για περίπου 70.000 υποψήφιους, οδηγεί σε νέα παράταση για τις άδειες οδήγησης κατόχων που έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος. Με σημερινή Εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η ισχύς των διπλωμάτων παρατείνεται για όσους καταθέσουν αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την 31η Μαρτίου 2019, έως την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς.

Προβλέπεται ακόμη, βάσει προφανώς των εκτιμήσεων του αρμόδιου Υπουργείου για την ομαλοποίηση της διαδικασίας, η μέγιστη περίοδος παράτασης ισχύος ως εξής:

1. Οκτώ μήνες για όσους έχουν υποβάλει αίτηση από τις 30 Αυγούστου 2018 έως και τις 30 Νοεµβρίου 2018

2. Επτά μήνες για όσους έχουν υποβάλει αίτηση από την 1η Δεκεμβρίου 2018 έως και την 31η ∆εκεµβρίου 2018

3. Τέσσερις μήνες για όσους υποβάλουν αίτηση από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2019 και

4. Τρεις μήνες για τους κατόχους που θα υποβάλουν αίτηση από την 1η Φεβρουαρίου 2019 έως την 31η Μαρτίου 2019.

Για τη συγκεκριμένη παράταση ισχύος των διπλωμάτων θα χορηγείται βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι στους ενδιαφερόμενους, στους οποίους, έως την ημερομηνία έκδοσης της Εγκυκλίου, έχει ήδη χορηγηθεί βεβαίωση παράτασης ισχύος της άδειας οδήγησης, χορηγείται νέα βεβαίωση, παραδίδοντας την αρχικώς χορηγηθείσα,  στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών.

Μάλιστα, ζητείται από τις Υπηρεσίες Μεταφορών να προγραμματίσουν τις δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς των κατόχων άνω των 74 ετών, κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και σύμφωνα με τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για ανανέωση της άδειας.