• Αναζήτηση
 • Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση δεν δημιούργησε ασφαλείς προϋποθέσεις για έξοδο στις αγορές

  Την ανάγκη πολιτικής αλλαγής προκειμένου η χώρα να μπορεί να αντιμετωπίσει με αξιοπιστία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σχέδιο τις αγορές τόνισε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας

  Την έξοδο της χώρας στις αγορές σχολίασε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως η σημερινή κυβέρνηση δεν δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό.

  «Η χώρα πρέπει να βγαίνει στις αγορές, αλλά με σταθερό, συστηματικό και ασφαλή τρόπο, και με χαμηλό κόστος δανεισμού» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας πως για διασφαλιστεί η βιώσιμη χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές απαιτείται μια κυβέρνηση με αξιοπιστία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σχέδιο.

  «Απαιτείται, δηλαδή, πολιτική αλλαγή» υπογράμμισε ο βουλευτής Φθιώτιδας.

  «Εάν είχε υλοποιηθεί ένα συνεκτικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων, εάν είχαν αναληφθεί εγκαίρως πιο γενναίες αποφάσεις για τη ρύθμιση του χρέους, εάν είχαν αρθεί πλήρως οι κεφαλαιακοί περιορισμοί και εάν η χώρα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που έχει πλέον ολοκληρωθεί, τότε το κόστος δανεισμού και τα spreads θα ήταν χαμηλότερα και λιγότερο ευμετάβλητα» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Παραλίες στο μυθικό ροζ… Τα αφτιά του μικροσκοπικού λαγού, «τυλιγμένα» στα ροζ διαμάντια του οίκου Graff, κινούνται ρυθμικά στον ήχο του κινητού. Η... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk