Μητσοτάκης: Τι ακριβώς συνδέει τον Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;

Στην στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα προς τον Νικολάς Μαδούρο αναφέρθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της ΕΕ, Γίρκι Κατάινεν

Τη συνεχιζόμενη στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα προς το πρόσωπο του Νικολάς Μαδούρο σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας τον δεύτερο ως «δικτάτορα της Βενεζουέλας».

«Η τραγωδία στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει το ταχύτερο δυνατό δημοκρατική διέξοδο» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές.

«Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη” προσβάλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τoν στηρίζει. Αναρωτιέμαι: τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, είχε συνάντησή του με τον κ. Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας.

«Με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και καλό μου φίλο, Γίρκι Κατάινεν, είχαμε σήμερα μια πολύ χρήσιμη συζήτηση για το μέλλον της χώρας μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Συμφώνησε απολύτως μαζί μου ότι το κλειδί για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις -ξένες και εγχώριες- που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Επενδύσεις που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αντί να προσελκύσει, έκανε τα πάντα, εδώ και τέσσερα χρόνια, για να καθυστερήσει ή και να αποτρέψει».

«Με τον κ. Κατάινεν συζητήσαμε, βέβαια, και τις τραγικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Και του τόνισα αυτό που αισθάνεται κάθε δημοκρατικός πολίτης σήμερα. Θλίψη και αγανάκτηση όταν βλέπει το μεγάλο αυτό κράτος της Λατινικής Αμερικής να δοκιμάζεται από τις αυταρχικές μεθόδους ενός καθεστώτος που έχει οδηγήσει τον λαό του στην ανέχεια και στην απελπισία» κατέληξε.

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk