Νέα ερωτηματικά για συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα και περαιτέρω συναλλαγές με επιχειρηματίες έρχονται στο φως για τον «μυστικοσύμβουλο» του Μαξίμου Μανώλη Πετσίτη, στη συνέχεια της δικαστικής έρευνας που ζητήθηκε σχετικά με τον ρόλο του στην υπόθεση ΔΕΠΑ.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο συνεργάτης του πρωθυπουργικού γραφείου ίσως επεδίωξε να αναχωρήσει πάλι για την Κύπρο σε μια προσπάθεια να εξαϋλωθούν τα ίχνη του και να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με κυβερνητικά στελέχη αλλά και ιδιώτες.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, ο πρώην συμμαθητής του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά επισκεπτόταν κυβερνητικά στελέχη σε οικονομικά υπουργεία μεταφέροντας διάφορα αιτήματα ιδιωτών. Ακόμη, εμφανίζεται να λαμβάνει αμοιβές από τους υπευθύνους εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με έδρα το Ελληνικό αλλά και τη Θεσσαλονίκη ως «σύμβουλος» για άγνωστες δραστηριότητες. Χωρίς οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της εταιρείας να αποκρίνονται – σε ερώτηση του «Βήματος» – σχετικά με τους λόγους που προσέφεραν αμοιβές στον κ. Πετσίτη (το 2016 του κατέβαλαν, σύμφωνα με τα επισήμως δηλωθέντα στοιχεία, περίπου 21.000 ευρώ).

Ακόμη χωρίς απάντηση παραμένουν τα ερωτήματα για αμοιβή της τάξεως των 20.000 ευρώ που είχε δοθεί προ τριετίας στον πρώην υπάλληλο εστιατορίου από εταιρεία «ασφαλιστικών συμβούλων» που είχε έδρα στον ημιώροφο κτιρίου στην οδό Ικτίνου στο κέντρο της Αθήνας και η οποία είναι πλέον κλειστή.

Ετσι συμπληρώνεται το «παζλ» γύρω από τη δραστηριότητα του Μανώλη Πετσίτη που έδινε διαρκές «παρών» στο Μέγαρο Μαξίμου και έπαιρνε ταυτόχρονα υπέρογκες αμοιβές από τουλάχιστον δέκα εταιρείες και επιχειρηματίες που επεδίωκαν ευνοϊκές ρυθμίσεις. Εμφανιζόταν παράλληλα να έχει στενές σχέσεις με κύπριους δικηγόρους που προχωρούσαν στη δημιουργία offshore εταιρειών, είχαν στενές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και διαχειρίζονταν υπεράκτιες εταιρείες που είχαν εμφανισθεί στο σκάνδαλο Proton Bank και στις δραστηριότητες του επιχειρηματικού ομίλου του κ. Λ. Λαυρεντιάδη.

Επιπλέον, έχει διαπιστωθεί ότι ένας γνωστός δικηγόρος της Αθήνας ήταν αυτός που ενοικίασε τη βίλα του Μ. Πετσίτη στη Βαρυμπόμπη και πλήρωνε τα ενοίκια και τα σχετικά έξοδα. Ο νομικός αυτός το ίδιο διάστημα εκπροσωπούσε νομικά επιχειρηματίες με καλές σχέσεις με την κυβέρνηση. Ο ίδιος άνθρωπος που εμφανίζεται συνδιαχειριστής εισπρακτικής εταιρείας και νομικός εκπρόσωπός τραπεζών σε θέματα «κόκκινων» δανείων θεωρείται επίσης ότι είχε δημιουργήσει προσβάσεις στον κυβερνητικό μηχανισμό ενώ έδινε συχνά το «παρών» στο πλευρό του κ. Πετσίτη. Επιπλέον, ο ίδιος δικηγόρος εμφανίστηκε να παίρνει μεγάλες αμοιβές από τη ΔΕΠΑ επί εποχής που διευθύνων σύμβουλος ήταν ο ελεγχόμενος δικαστικά κ. Θεόδωρος Κιτσάκος.

Τέλος, έχει διαπιστωθεί ότι ο «μυστικοσύμβουλος» του Μαξίμου συμμετείχε στο εταιρικό σχήμα εστιατορίου στο Κολωνάκι, για το οποίο υπήρχαν ευνοϊκές ενέργειες και αποφάσεις από την ΕΛ.ΑΣ. και δικαστικές αρχές, παρά τις δεκάδες καταγγελίες πολιτών για παραβάσεις.