Βραβείο στο ΛΣ για την προσφορά του στις επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης

Για την προσφορά του στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βραβεύθηκε το Λιμενικό Σώμα

Για την πολύτιμη προσφορά του στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που προσφέρει με τα έμπειρα και ικανά στελέχη του, βραβεύθηκε από την  Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) στη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη και του Τομεάρχη Ναυτιλίας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος, τόνισε ότι το Λιμενικό Σώμα έχει αποδείξει διαχρονικά την πολύτιμη προσφορά του και ότι η σημερινή βράβευσή του γίνεται για τρεις λόγους.
Για την  αναγνώριση του ανθρωπιστικού του έργου στη διάσωση οικονομικών μεταναστών στο Αιγαίο, στη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν καταφύγει στη θάλασσα, προκειμένου να σωθούν την ημέρα της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, αλλά και για την προσφορά του στην ελληνική σημαία με την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σκάφη που δραστηριοποιούντο στην Ελλάδα και  δεν τηρούσαν την ελληνική νομοθεσία.
Το βραβείο παρέλαβε ο Αρχηγός του ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης.
Πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΕΣΤ.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk