Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Επί τάπητος το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει το μεσημέρι της Δευτέρας το υπουργικό συμβούλιο. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 3 το μεσημέρι, στη Βουλή.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνεδρίαση για το νέο έτος και αναμένεται να επικεντρωθεί στα επόμενα θετικά νομοθετήματα που θα έρθουν στη Βουλή, αλλά και στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου τους προσεχείς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου. Το ποσοστό της αύξησης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 8%, ανεβάζοντας τον κατώτατο μισθό στα 630 ευρώ περίπου από τα 586 που είναι σήμερα.

Ο νέος κατώτατος μισθός θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου, χωρίς ηλικιακές διακρίσεις, γεγονός που αυτόματα οδηγεί στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Η αύξηση θα συμπαρασύρει και όσους αμείβονται μεν με τον κατώτατο μισθό, λαμβάνουν όμως επίδομα γάμου ή προσαύξηση λόγω προϋπηρεσίας (τριετίες που παραμένουν παγωμένες για όσους τις λάμβαναν έως το 2012).

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk