• Αναζήτηση
 • Τραμπ: Ο λαός θέλει την αλήθεια

  Ο αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον δημοσιογράφων, υποστηρίζοντας ότι με τα fake news προκάλεσαν οι ίδιοι προβλήματα στη δουλειά τους

  «Πυρά» εναντίον δημοσιογράφων εξαπέλυσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή της ανακοινώσεις αυτής της εβδομάδας κατά τις οποίες δεκάδες δημοσιογράφοι που εργάζονται στους ιστότοπους Buzzfeed και HuffPost, που θεωρούνται προσκείμενοι στην αντιπολίτευση, χάνουν τις δουλειές τους λόγω διαφόρων οικονομικών προβλημάτων.

  Όπως τόνισε ο Τραμπ, «τα fake news και η κακή δημοσιογραφία προκάλεσαν μεγάλη πτώση του τζίρου. Είναι λυπηρό, θα τους ακολουθήσουν πολλοί άλλοι» υπογραμμίζοντας πως «ο λαός θέλει την αλήθεια».

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπολύει συχνά φραστικά πυρά εναντίον των επικριτών του στον Τύπο, χρησιμοποιώντας κατά σύστημα τον όρο «ψευδείς ειδήσεις» και χαρακτηρίζοντας κάποια ΜΜΕ «εχθρούς του λαού».

  Στον ιστότοπο Buzzfeed δημοσιεύθηκε πρόσφατα ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Ρεπουμπλικάνος είχε δώσει εντολή στον πρώην προσωπικό δικηγόρο του, τον Μάικλ Κόεν, να πει ψέματα όταν κατέθεσε στο Κογκρέσο για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του μεγιστάνα με τη Ρωσία.

  Όμως ο Ρόμπερτ Μάλερ, ο ειδικός εισαγγελέας ο οποίος διενεργεί την έρευνα για τη φερόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, αντέτεινε ότι το δημοσίευμα δεν ήταν εντελώς ακριβές.

  Οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες στον τομέα των μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ αποτέλεσαν νέο πλήγμα για τον κλάδο κι έστρεψαν την προσοχή στις εταιρείες των λεγόμενων νέων μέσων, στις οποίες βάσιζαν αρκετοί τις ελπίδες τους για την ανάκαμψη της δραστηριότητας.

  Τα παραδοσιακά ΜΜΕ στις ΗΠΑ δοκιμάζονται όλο και περισσότερο τις τελευταίες δεκαετίες, εν μέρει εξαιτίας των αλλαγών στον τρόπο που οι καταναλωτές ενημερώνονται, εν μέρει εξαιτίας των μεταβολών στην αγορά της διαφήμισης, και τα τελευταία χρόνια η τάση εντείνεται, πλήττοντας πλέον και πολλά μέσα που δίνουν την έμφαση στην ψηφιακή τους παρουσία.

  Κατά εκτιμήσεις, περίπου 1.000 δημοσιογράφοι έχασαν τις δουλειές τους μέσα σε αυτή την εβδομάδα, πολλοί στον όμιλο Gannett, τον μεγαλύτερο ιδιοκτήτη εφημερίδων της χώρας, που έχει στην κατοχή του τίτλους όπως για παράδειγμα η USA Today.

  Ορισμένοι από τους δημοσιογράφους οι οποίοι απολύθηκαν τις τελευταίες ημέρες κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν περιπαικτικά, χαιρέκακα και σε ορισμένες περιπτώσεις απειλητικά μηνύματα, ειδικά από οπαδούς της αμερικανικής άκρας δεξιάς.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk