• Αναζήτηση
 • «Απαγωγές της τίγρης» τώρα και στην Ελλάδα

  Περίπτωση ομηρίας στελέχους εταιρείας security από ληστές οι οποίοι τον απείλησαν με απαγωγή της κόρης του, προκειμένου να τους ανοίξει το κεντρικό χρηματοκιβώτιο

  Σοβαρό περιστατικό απαγωγής και ομηρίας διευθυντικού στελέχους εταιρείας security στην Καβάλα προκειμένου να ανοίξει χρηματοκιβώτιο απ’ όπου έγινε αρπαγή 4.200.000 ευρώ για τροφοδοσία ΑΤΜ απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Ελληνική Αστυνομία.

  Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες επέδραμαν το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του διευθυντή της εταιρείας και του ανάφεραν ότι έχουν απαγάγει την κόρη του. Κάτι που ωστόσο δεν ίσχυε. Έτσι, μετά από λίγες ώρες, τον υποχρέωσαν να μεταβεί μαζί τους στα γραφεία της εταιρείας για να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και να αρπάξουν το ποσό αυτό.

  Αν επαληθευθεί η μαρτυρία του θύματος της ομηρίας θα πρόκειται για τις επονομαζόμενες «απαγωγές της τίγρης» με ομηρία υπαλλήλων και στόχο τις αρπαγές μεγάλων ποσών από χρηματοκιβώτια τραπεζών, κάτι που είχε συμβεί αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ παρόμοιο εγχείρημα φαίνεται να σχεδίαζαν προ μερικών ετών μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στον Βόλο.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk