Την ώρα που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει να πανηγυρίζει για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι κανείς δεν θα αποκαλεί εφεξής τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία» αλλά ως «Βόρεια Μακεδονία», ήρθε ο φίλος του Ζόραν Ζάεφ να τον επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Με σημερινό του tweet o Ζόραν Ζάεφ αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία» επιβεβαιώνοντας έτσι πως τα «βαφτίσια» που ολοκληρώθηκαν και επισήμως με την κύρωση της Συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο με τη συνδρομή 153 βουλευτών μένουν στα «χαρτιά».

«Η «Μακεδονία» είναι μέρος της διεθνούς δημοκρατικής κοινότητας . Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι τώρα είμαστε μια σταθερή και ασφαλής χώρα. Δημιουργούμε μια ευκαιρία για όλους τους πολίτες. Πάμε μπροστά, ήρθε η ώρα για την οικονομία».

https://twitter.com/Zoran_Zaev/status/1089088505320488961

Πάντως ο Ζόραν Ζάεφ ήδη από χθες, έσπευσε να μιλήσει για Ελληνες και «Μακεδόνες» οι οποίοι – όπως είπε – πρέπει να είναι υπερήφανοι.

«Οι λαοί και οι χώρες μας κατάφεραν μία κοινή νίκη για την ειρήνη και την πρόοδο στα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ας είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι «Μακεδόνες» και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο κοινός δρόμος, που έχει ανοίξει με τις πιο φιλικές προθέσεις και αξίες που προέρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ στην Deutsche Welle